• Bilder: Adam Andersson
    BLÖTA FÖRSÄLJARE. Robertho Settergren och hans två medhjälpare trotsar alla väder och säljer julgranar.

Expertens tips – så tar du hand om julgranen

Härryda kommun

Robertho Settergren har jobbat med granar sedan han var 15 år gammal – nu ger han sina bästa råd för att hålla julgranen finare än någonsin.

Julen närmar sig med stormsteg och för många är det också förknippat med att en julgran ska inhandlas. Härryda-Posten har träffat Robertho Settergren som har 21 års erfarenhet av att jobba med granar och har hunnit lära sig allt om hur de ska skötas om.

– Jag bodde mitt emot en Ica-affär och har alltid varit intresserad av försäljning. En dag såg jag att de sålde granar och tänkte att det där borde jag också kunna göra. Min mamma och pappa hade lite mark som de inte längre hade utarrenderad. Jag bad om att få arrendera den marken och plantera granar. Då var jag 15 år och när jag sedan var 23-24 år kunde jag börja sälja. Efter det har jag bara återplanterat och utvidgat, säger Robertho Settergren.

Gillar kundkontakten

Största tjusningen med jobbet är kundkontakten, enligt Settergren. Speciellt när det kommer in lite oväntade kunder.

– Ica-Stig kom in och köpte en gran av mig bland annat.

Settergren berättar också att trycket på julgranar har varit väldigt högt i år med tanke på hur
tidigt på säsongen det är. Han har ett försäljningsställe i Landvetter och räknar med att det kommer gå åt ungefär 500 julgranar.

”Klart att man ska ha en”

– Julgranen är ju förknippad med så mycket positiva grejer. Det har man ju sedan barndomen. Julklapparna ska ligga under julgranen så det är klart att man ska ha en, säger Robertho Settergren.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook