Arkivbild: Björn Dinau
Arkivbild: Björn Dinau

Flera bostäder drabbade av inbrott

Härryda kommun

På fredagsmorgonen anmäldes ett bostadsinbrott i Härryda.
Det är bara ett av flera inbrott som inträffat i kommunen de senaste dagarna.

Vid tiotiden på fredagsförmiddagen fick polisen samtal om att ett inbrott hade inträffat i en bostad på Rågdalsvägen i Häryda. Dörren var uppbruten och fönster sönderslagna. Bland stöldgodset ska en tv finnas. Inbrottet tros ha skett någon gång under veckan. Flera andra bostäder har drabbats.

Klockan 16.20 på tisdagen gick larmet i en bostad på Lundaslättsvägen i Landvetter. Via övervakningskamera kunde ett vaktbolag se personer röra sig inne i huset. En bekant till husägaren var på plats vid huset efter tio minuter, men tjuvarna hade då redan lämnat platsen. Tjuvarna hade tagit sig in genom att krossa ett fönster. Det är i nuläget oklart om något stals. Polisen har varit på platsen och genomfört en teknisk undersökning, och ska även titta på övervakningsbilderna.

På torsdagsmorgonen anmäldes ytterligare ett inbrott, den gången i ett nybygge på Zara Backmans väg i Mölnlycke. Samma hus drabbades även förra veckan av inbrott. Då liksom denna gång försvann vitvaror. Den här gången bröt tjuvarna upp lagningen efter det förra besöket och stal bland annat spishäll, tvättmaskin och en torktumlare. Polisen har säkrat skospår på platsen.

Tidigt på fredagsmorgonen upptäcktes att även en byggbod som stod uppställd på Näckrosvägen i Mölnlycke haft ovälkommet besök. En bärbar dator, hörselskydd och tröjor finns bland det som stals.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook