• Hanna Ferm slutade tvåa i Idol 2017.
  • Arkivbild: Anna Mattisson
    Hanna Ferm

Hanna Ferm: ”Känns helt overkligt”

Mölnlycke

Hon var en av 16 000 sökande – nu är Pixbotjejen Hanna Ferm i Idolfinal. För Härryda-Posten berättar 17-åringen om tankarna inför finalen i Globen.

Det började med en audition där Hanna Ferm från Pixbo levererade Adeles succélåt Rolling in the deep och lyckades övertyga idoljuryn att skicka henne vidare i tävlingen. Sedan dess har resan mer eller mindre varit spikrak för 17-åringen som förra fredagen stod i semifinal i tävlingen.

Känsloladdat

Där fick Hanna Ferm sjunga Into you av Ariana Grande och sedan kliva fram med Katy Perrys Firework. Pixbotjejen levererade och hyllades, men det var känsloladdat när finalparet skulle utnämnas.

– Från början hoppades vi ju att vi alla tre skulle få stå i Globen, men när de sa att det bara skulle bli två så blev det väldigt nervöst, säger Hanna Ferm.

Beskriv känslan när du fick höra ditt namn och insåg att du kommer få stå i Globen på fredag?

– Det var helt fantastiskt och overkligt. Det har ju liksom varit drömmen från början att få stå där. Det är två av 16 000 och att få vara en av dem känns bara overkligt. Jag är så otroligt glad att ha fått vara med hela vägen.

När började du tänka tanken att du kanske skulle ta dig hela vägen till finalen?

– Jag har verkligen aldrig kunnat förvänta mig det. Det har varit drömmen, men målsättningen har hela tiden varit att klara sig förbi vecka efter vecka. Det var väl först nu i semifinalen som man började tänka att det kunde bli så, säger Hanna Ferm.

Tuffa förberedelser

Nu väntar tuffa och noggranna förberedelser för finalen i Globen på fredag där Hanna Ferm ställs mot en av de stora förhandsfavoriterna, Chris Kläfford.

Helt smärtfritt går trots allt inte repetionerna för Pixbotjejen som just nu dras med spända stämband.

– Vår sångcoach har sagt att jag inte får sjunga nu och det känns ju inte så kul eftersom jag vill träna. Jag försöker att inte vara orolig utan i stället fokusera så mycket jag kan.

Åker på turné

Vid Härryda-Postens pressläggning hade två av tre låtar som Hanna Ferm kommer att sjunga i Globen offentliggjorts. Det kommer dels att bli en nyskriven vinnarlåt som båda finalisterna får göra sin version av. Sedan kommer det även att bli tittarnas val som fallit på låten Crazy med Gnarls Barkley.

– Det känns bra för jag tycker att det är en väldigt bra låt och det är kul att tittarna också tycker det, säger Hanna Ferm.

Hur mycket tänker du på att du faktiskt kan vinna Idol?

– Ja, jag har fått den frågan några gånger och det är klart att man vill vinna när man väl står där. Samtidigt känns det helt fantastiskt att bara få vara där och det ären vinst att ha kommit så här långt. Chris och jag är så olika som artister också så det känns som att det finns plats för oss båda.

Efter idolfinalen kommer Hanna Ferm att åka på en turné ihop med Chris Kläfford och idoltrean Gabriel Cancela.

– Det känns bra att det inte blir ett så hastigt slut på allting utan att vi får åka ut och göra det, säger Hanna Ferm.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det