Härryda kommun får miljonbelopp i byggbonus

Härryda

Det statliga stödet för bostadsbyggande har ökat – då får Härryda kommun 5,6 miljoner kronor i byggbonus. Något mer än kommunen hade väntat sig.

Boverket har nu presenterat vilka kommuner som får ta del av det statliga stödet för bostadsbyggande. Totalt rör det sig om 199 kommuner som får dela på 1,8 miljarder kronor.

Härryda kommun blev en av de kommunerna som får ta del av pengarna och får i år ett stöd på 5 614 007 kronor.

– Självklart är det jättepositivt även om det här är någonting som vi hade räknat med, säger samhällsbyggnadschefen i Härryda kommun, Håkan Jacobsson.

Kvitto på att det byggs

Snudd på samtliga kommuner som ansökte om stödet fick ta del av de 1,8 miljarderna. Bara fem kommuner fick avslag på sin ansökan. Härryda kommun fick ta del av bonusen även förra året då den delades ut för första gången, men Håkan Jacobsson berättar att det blev ett lite större tillskott i år än man hade förväntat sig.

– Det blev något högre. Det här är ju ett kvitto på att det byggs i Härryda kommun även om vi hade velat ha ännu fler projekt på gång, säger Jacobsson.

Sporra till byggande

Pengarna fördelas efter antalet startbesked för nya bostäder som kommunen lämnat under ett år och ska sporra kommunerna till att öka sitt bostadsbyggande.

– Det är här pengar som går in i kommunkassan och skapar möjligheter för oss att utveckla kommunen, säger Håkan Jacobsson.

Kravet för att en kommun ska få ansöka om bygg-
bonusen är att en bostadsförsörjningsplan ska finnas, minst ett bostadsbygge ska ha påbörjats under de senaste tolv månaderna och man måste även ha minst en nyanländ som fått uppehållstillstånd folkbokförd.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook