Sara Hjorting
Sara Hjorting

Hjorting nollade Lettland – Sverige till semifinal

Pixbobloggen

Sverige fortsätter att fullständigt slakta allt motstånd i innebandy-VM. Efter att ha vunnit de tre gruppspelsmatcherna med totalt 52–7 väntade Lettland i kvartsfinalen, men det blev allt annat än mer spännande.
Blågult tog ledningen med 7–0 redan i den första perioden och vann till slut matchen med förkrossande 21–0.
Pixbobacken Stephanie Boberg inledde Sveriges målskytte och noterades till slut för två mål och ett assist. Nästa Pixboback, Isabell Krantz, gjorde ett assist. Ida Sundberg gick poänglös från matchen.
I det svenska målet stod Sara Hjorting som blivit Sveriges förstaval så här långt i turneringen och Pixbomålvakten var felfri i matchen. Hon hade dessutom betydligt mer att göra än vad man kan tro vid en 21–0-seger. Hjorting gjorde några kvalificerade räddningar och plockade inte minst tre frilägen.
– Idag har jag mer att göra än i första matchen. Man måste vara med och det kommer lite frilägen till höger och vänster, men det var en rolig match att spela, säger Sara Hjorting till tv12 efter matchen.
Ett av frilägena som Hjorting fick mota bjöd Emmelie Wibron på och det andra såg klubbkamraten Isabell Krantz till att Lettland fick, men Hjorting kunde inte mycket annat än le åt sina lagkamrater trots allt.
– De kom och bad om ursäkt, men jag sa att jag tycker om båda två i alla fall, säger Hjorting.
Pixbomålvakten var allt annat än avvaktande i målet mot Lettland och det var en utstuderad taktik.
– Jag är inte aggressiv i alla matcher, men i en sådan här match har jag fördel av det och då är jag aggressiv. De kommer ofta en och en på ett friläge och orkar inte få med sig så många spelare för det orkar de inte. Är det tajtare matcher får jag ju variera min aggressivitet lite, säger Sara Hjorting till tv12.
På fredag spelar Sverige semifinal i innebandy-VM och då kan det bli Pixbospelaren Eliska Krupnova och hennes Tjeckien som står för motståndet.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook