Arkivbild: Jenny Förander
Anton Lindblad.

Lindblad: ”Hade hoppats på mer”

Längdskidor

Världscuppremiären för säsongen är avklarad för Landvettersonen Anton Lindblad. Men 27-åringen var inte helt nöjd med hur helgen i Toblach blev.

Efter en stark inledning på säsongen fick Anton Lindblad chansen i världscupen för första gången den här säsongen i helgen under vc-tävlingen i italienska Toblach.

Det blev trots allt inte riktigt den helgen som Landvettersonen hoppats på. Lördagens lopp slutade med en 45:e plats efter att Lindblad öppnat riktigt bra och låg på en 17:e plats en bit in i loppet, men tappat mycket krut på slutet.

– Jag orkade inte riktigt. Planen var att gå ut offensivt och jag hoppades att formen skulle vara minst lika bra som förra helgen, men jag orkade inte hela vägen, säger Lindblad som var 20 sekunder ifrån att ta världscuppoäng.

– Det är små marginaler och självklart var målet att ta poäng. Jag tycker ändå att loppet överlag var helt okej.

Under söndagen följde sedan 15 kilometer jaktstart, men här ville det sig inte för Anton Lindblad som inte alls var nöjd efter målgången.

– Det var inte min dag. Det är svårt att säga exakt vad det beror på. Samtidigt tappar jag bara en och en halv minut på täten och det får man väl ta med sig. Jag hade hoppats på mer. Jag hade hoppats på att ta poäng och slåss om en plats i tour de skii, men så här är det i elitidrott. Det är små marginaler, säger Lindblad.

Nu väntar julledighet för Anton Lindblad innan det är dags för skandinaviska cupen under trettonhelgen.

– Nu får jag lite tid på mig att träna och hitta formen för att prestera bra i de kommande tävlingarna och försöka ta mig tillbaka hit. Det är målet, säger Anton Lindblad.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det