Lindblad slutade trea i Idre

Skidor

Sprinten blev ingen vidare höjdpunkt, men på 15 kilometersloppet visade Anton Lindblad att formen är god och slutade på pallen i säsongens första Sverige cup.

Säsongsdebuten i en världscuptävling får vänta för Landvettersonen Anton Lindblad. Istället bar det av till Idre i helgen för Sverige cupen och en möjlighet att bygga vidare på 27-åringens fina höst.

Helgen började med sprint och den gick däremot inte som Anton Lindblad hade tänkt sig. Det blev respass redan i kvartsfinalen där han slutade trea och hade behövt bli bland de två bästa för att avancera vidare.

– Det var helt klart en missräkning. Jag hade velat vara i finalen bland de sex bästa så det blev inte som jag hade tänkt mig. Så är det dock ibland och även om det är klyschor så är det små marginaler mellan att vara där och att missa, säger Anton Lindblad.

Det stora målet för helgen var ändå söndagens 15 kilometer klassiskt och det visade också Lindblad. 27-åringen åkte väldigt stabilt, även om banan inte riktigt passade honom lika bra som senast i Gällivare.

– Här är det mycket branta och korta uppförsbackar och sedan ganska mycket nedför. I Gällivare är det mer längre stigningar som nog passar min åkning lite bättre, säger Lindblad.

Det blev ändå en tredjeplats i loppet för Anton Lindblad som var nöjd efteråt, men fortfarande väntar och hoppas på att få till en riktig fullträff.

– Det är skönt att känna att jag har en stabil form. Däre-
mot hade jag nog behövt vinna för att ha en chans att få åka världscupen i Davos,
säger Anton Lindblad.

Om två veckor väntar Scandinaviska cupen i Finland.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det