Bild: Privat
Henrik Lundqvist.

Lundqvist stark i triathlon-VM: ”Över förväntan”

Triathlon

Kvalificerade sig som en av drygt 40 svenskar till VM i USA – då stod Mölnlyckebon Henrik Lundqvist för en riktigt stark insats på den tuffa sträckan.

Henrik Lundqvist hade en riktigt bra sommar och tack vare sina framgångar lyckades Mölnlyckebon kvalificera sig till VM i USA på halv-ironman. Där ställdes han mot de 400 bästa i världen i sin klass H40 och det var tuff konkurrens.

– Varje person som man lyckas ha efter sig känns som en seger i den här tuffa klassen. Alla som deltar har placerat sig i toppen av sin ålders-
klass på någon av Ironman-
organisationens tävlingar
världen över, säger Henrik Lundqvist.

Uppladdningen inför mästerskapet har varit hård, men kanske framför allt välplanerad för Henrik Lundqvists del. Det var en inställning som han även tog med sig in i loppet.

”Tränat hårt”

– Jag har förberett mig
ordentligt och tränat 8-10 timmar i veckan i snitt senaste året. Jag har tränat hårt, men smart. Jag hade som prio att njuta av upplevelsen av detta
mäktiga arrangemang och göra ett väl avvägt lopp, vilket jag lyckades med, säger Lundqvist och fortsätter:

– Det var en tuff bana och dessutom väldigt varmt så jag visste att det gällde att ha tålamod och inte låta inspirationen få mig att dra iväg för hårt för tidigt. Det är lättare sagt än gjort i en sådan här tävling.

Taktiken blev lyckad för Henrik Lundqvist som gick för att placera sig på den övre halvan i startfältet, men blev den 100:e mannen att passera mållinjen av de 407 startande.

– Resultatmässigt var det över förväntan. Det här var en riktigt häftig upplevelse som jag nu tar med mig som inspiration under vinterhalv-
årets ibland lite slaskiga och gråa träningar, säger Henrik Lundqvist.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det