Bild: Adam Andersson
Stabil. Jon Hedlund och hans Pixbo Wallenstam gjorde det offensiva arbetet svårt för Växjö, vilket också gjorde att laget tog tre poäng i mötet.

Målvaktens hyllning till nya lagkamraten ”Fantastiskt bra”

Innebandy

Pixbo hemmabesegrade Växjö med 5–2 – då hyllar Jon Hedlund en av lagets nya tjeckiske talang som dessutom blev tvåmålsskytt i matchen.

Den 20 november anslöt Ondrej Němeček och Marek Benes till Pixbo Wallenstam från Tatran Střešovice. Talangduon ska stanna i klubben i fem veckors tid som ”temporary players” och duon gör onekligen avtryck.

I söndagens SSL-möte mellan Pixbo och Växjö stod Marek Benes för två mål i matchen och var en av de stora anledningarna till Pixbos trepoängare. Efter matchen hyllades tjecken av Pixbos rutinerade stjärnmålvakt Jon Hedlund.

– Marek var fantastiskt bra. När vi spelar på vår ledning i tredje perioden så känns det som att han på egen hand håller i bollen i fem-sex minuter. I offensiven och framför allt de offensiva hörnen är han väldigt bra, säger Jon Hedlund som även hyllar Ondrej Němeček.

– Han är trygg med bollen och jag tycker att båda två håller bra SSL-klass, säger Hedlund.

Pixbo fick den klart bästa starten på matchen och det var poängspelaren Max Wahlgren som satte fart på målskyttet när han gjorde 1–0 redan efter 1.15 spelat. Hemmalaget ökade sedan på till 2–0 i slutet av den första perioden genom just Marek Benes.

Växjö fick sedan en smakstart på den andra perioden och kom med en tidig reducering, men hade annars svårt att ta sig igenom Pixboförsvaret.

– Vi är väldigt täta defensivt och håller oss till vår gameplan. De flesta avsluten de har kommer utifrån och det var en tacksam match att vara målvakt i. Det är bara ett par gånger jag får göra några bra räddningar, säger Jon Hedlund.

Martin Östholm gjorde sedan 3–1-målet, Max Wahlgren gjorde 4–1 och efter en ny Växjöreducering så spikade Marek Benes slutresultatet 5–2 till Pixbo som i och med segern håller sig kvar på sin tredjeplats i tabellen.

– Vi gör en stabil laginsats. Det känns som att vi går in med ödmjukhet i varje match, oavsett vilket lag som står på andra sidan. Jag tror det är det som gör att vi fortsätter tuffa på, säger Pixbomålvakten som gjorde 16 räddningar mot Växjö.

På torsdag möter Pixboherrarna Jönköping på bortaplan. Ett lag som man inte hade några bekymmer alls med att besegra när laget möttes i Wallenstamhallen tidigare under säsongen. Nu väntar man sig däremot en klart tuffare uppgift.

– När vi mötte Jönköping sist tänkte jag bara att det här laget kommer inte ta många poäng. Sedan har de vunnit sex-sju matcher så det är med all säkerhet ett lag med bättre taktik och bättre självförtroende vi kommer få möta. Det gäller att vi behåller ödmjukheten även där, säger Jon Hedlund.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det