Arkivbild: Björn Dinau

Många bostäder drabbade av inbrott

HÄRRYDA KOMMUN

Många bostäder har haft ovälkommet besök den senaste tiden. Framför allt är det Pixbo och Landvetter som har drabbats.

I tisdags förmiddag larmades polisen till en bostad på Granitvägen i Djupedalsäng. Någon hade brutit upp ett fönster och sökt igenom huset. Det är oklart om något stulits.

Under onsdagen råkade två hus på Tjädervägen i Pixbo ut för inbrott. I det ena huset hade ett fönster och en balkongdörr brutits upp och smycken stulits. När polisen var på platsen upptäcktes att även ett grannhus haft påhälsning av tjuvar. Där stod ett fönster öppet och det rådde stor oreda i huset.

Vid 15-tiden på torsdagen upptäcktes att en bostad på Vällsjövägen i Pixbo drabbats. Där hade man plockat ur ett badrumsfönster på baksidan av huset. Det är oklart vad som stals.

Strax före klockan 18 samma dag inträffade ett inbrott på Hagavägen i Landvetter. En i hushållet var hemma och märkte plötsligt att dörren öppnades av vad som visade sig vara en inbrottstjuv. Tjuven sprang från platsen. Polisen ryckte ut med flera patruller, hundpatrull och helikopter men lyckades inte hitta gärningsmannen. Man kunde konstatera att ett fönster på baksidan var uppbrutet, och vid fönster hittade polisen två olika skospår. En teknisk undersökning ska göras på platsen.

Vid 18-tiden, också det på torsdagen, gick inbrottslarmet i ett hus på Högåsvägen i Landvetter. När vaktbolaget kom till platsen kunde man konstatera att någon försökt bryta sig in genom ett fönster, dock utan att lyckas.

Vid 21-tiden samma kväll kom nästa samtal till polisen, den gången från Härsjödamm i Härryda. Väl på plats kunde polisen konstatera att någon brutit upp en altandörr och ställt till med stor oreda i huset. Det är oklart vad som stals. Enligt polisen finns observationer på en bil med tillhörande registreringsnummer.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det