• Bild: Skyltmax
    VÄXER. Produktionsdelen i Skyltmax behöver snart större utrymme, och det kommer de att få när de flyttar in i de nybyggda lokalerna i Bårhult någon vid årsskiftet 2018-2019.
  • Arkivbild: BJÖRN DINAU
    FLYTTAR. Skyltmax vd John Eskilsson håller på att genomföra flytten av hela verksamheten från Partille till Bårhult i Härryda kommun.

Skyltmax flyttar till Bårhult

Partille

Företaget Skyltmax visste redan 2016 att deras lokaler inte skulle räcka till eftersom verksamheten går så bra. Nu är det bestämt att de flyttar hela verksamheten från Partille till Härryda.

Skyltmax är ett webbaserat företag där kunden
designar sin egen skylt online, som sedan tillverkas och levereras. Verksamheten har gått riktigt bra och både antal medarbetare samt omsättning har vuxit för varje år. Nu är de uppe i cirka 30 medarbetare och det börjar bli trångt. Främst i produktionen.

– Det har varit på gång med flytt länge och förra året insåg vi att våra befintliga lokaler inte skulle räcka till, säger John Eskilsson, vd.

Kontorsdelen flyttade in i Jonsereds fabriker i september i år samtidigt som produktionen är kvar på Transformatorvägen i Partille.

Vill ha nytt och fräscht

Arbetet med att hitta en ny plats för Skyltmax har även inkluderat två med-
arbetarundersökningar för att få reda på var personalen helst skulle vilja se att deras nya arbetsplats hamnade rent geografiskt och hur den skall vara.

– Nya fräscha lokaler med stora utrymmen kom högt upp. Det kom före att det ska ligga centralt till exempel, säger John.

Efter att ha försökt hitta
lokaler att köpa, utan framgång, kontaktade John kommunerna i Mölndal, Göteborg, Härryda och Partille för att höra om de kunde hjälpa till med att få fram mark att bygga på.

– Vi hade gärna stannat i Partille, men det kommer ta flera år innan det område
som diskuterades blir byggbart. Då var Bårhult i Härryda ett bra alternativ då det gränsar till Partille, förklarar John.

Knep reservplats

Tomterna i Bårhult var
bokade och Skyltmax hamnade på reservplats. Som tur var drog ett företag sig ur och i september började det närma sig en deal. I
november skrev Skyltmax under kontraktet för marken i Bårhult. Det blir totalt 3 000 kvadratmeter med en bottenplatta på 2 088 kvadrat.

– På plan två kommer kontorsdelen på 900 kvadrat-
meter att vara, säger John.

Alldeles i dagarna skickade
John iväg skisser till arkitekten som nu ska se över så att alla brand- och ljudkrav
uppfylls. John ligger på för att kunna lämna in ett bygglov i början av 2018. I april får de tillgång till
marken i Bårhult.

– Jag hoppas vi ska vara igång med bygget i maj. Först ska vi flytta produktionen, kontoret kommer vara kvar i Jonsered till september 2018.

Inflytt om ett drygt år

Förhoppningen är att produktionen ska kunna flytta in i de nya lokalerna någon gång runt årsskiftet 2018-2019. Och i september 2019 flyttar kontoret in i det nya, då är alla samlade under samma tak igen.

– Jag ser fram emot när vi alla är tillsammans, säger John Eskilsson.

Han berättar att de även ska bygga en beach-
volleyplan och ett utegym i Bårhult samt en basketkorg. På insidan ska det finnas ett spelrum för pingis, tv-spel och ett gym.

Bygget av de nya lokalerna
är en investering på 30–35 miljoner kronor. John Eskilsson ser positivt på framtiden och har planer på att växa ytterligare.

– Just nu är vi runt 30 stycken, men till 2021 räknar jag med att vi är runt 50 medarbetare, säger han.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook