Bild: Adam Andersson
Målkungen Max Wahlgren sänkte Mullsjö för andra gången den här säsongen.
Bild: Adam Andersson
Målkungen Max Wahlgren sänkte Mullsjö för andra gången den här säsongen.

Skyttekungen sänkte Mullsjö – igen

Innebandy

I säsongens första hemmamatch besegrade Pixbo Wallenstam tippade topplaget Mullsjö med 5–4 efter fyra poäng från Max Wahlgren – under lördagens bortamöte upprepades historien.

Två mål och två assist blev det för Max Wahlgren i säsongspremiären mot Mullsjö där Pixbo vann med 5–4 efter förlängning.

Nu var det dags för returmötet på bortaplan sett med Pixboögon, men någon större skillnad på resultatet skulle det inte bli och återigen var det poängkungen Max Wahlgren som skulle stå i centrum.

Pixboforwarden gjorde 1–0 i den första perioden. När sedan Philip Bringestedt ökat på till 2–0 och Mullsjö reducerat tog Wahlgren fart igen och satte 3–1, 4–1 och även 5–1 till Pixbo för att alltså bli fyramålsskytt i matchen.

– Det är skönt att det flyter på. Det är klart att det alltid är kul att göra mål, men det är ju framför allt skönt att vi vinner. Jag tycker vi är det bättre laget i i två perioder. Vi sliter hårt och ligger rätt i positionerna. Sedan har vi Jon (Hedlund) som är bra i kassen och gör att vi kan ha en ordentlig ledning, säger Max Wahlgren.

Mullsjö skulle trots Wahlgrens uppvisning och Pixbos ledning inte vika ned sig. Pixbos 5–1-ledning krympte sakta, men säkert i den tredje perioden och när endast tre minuter återstod av matchen var ställningen 5–4.

– De är väldigt bra och får hårt tryck på oss. De har bra backar också som gör att de kan trycka ner oss, säger Wahlgren.

Men Pixbo höll emot.

”Rävarna” vann matchen med 5–4 och fick vända hemåt med tre nya poäng och återta tredjeplatsen i tabellen.

– Vi är som sagt bättre i två perioder och det räckte idag. Riktigt skönt att vi kan studsa tillbaka efter den bedrövliga matchen senast (förlust hemma mot Höllviken) och vinna direkt igen, säger Max Wahlgren.

Pixboforwarden leder nu SSL:s poängliga före Falunstjärnan Alexander Galante Carlström med sina 32 poäng (20+12) på 15 spelade matcher.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook