Arkivbild: Adam Andersson
Anton Blidh
Arkivbild: Adam Andersson
Anton Blidh

Succékväll för Anton Blidh

Ishockey

Anton Blidh låg bakom Providence vändning – nu jagar 22-åringen säsongsdebuten i NHL.

NHL-debuten för säsongen har ännu inte kommit för Mölnlyckesonen Anton Blidh. Däremot finns nog större möjligheter att få kliva upp till Boston Bruins inom en snar framtid efter helgens tillställning. 22-åringen har nämligen börjat hitta formen i sin AHL-klubb Providence Brunis och när laget gästade Bridgeport Sound Tigers natten mot söndagen svensk tid så var Anton Blidh en av Providence stora segerorganisatörer.

Bruins hamnade nämligen i underläge efter den första perioden med 1–0, men i den andra perioden såg Blidh till att spela fram till målet som kvitterade matchen. När gästerna sedan lade in stöten som skulle bli matchavgörande var Mölnlyckesonen återigen inblandad. Tidigt i den tredje perioden kom nämligen Providence 2–1-mål och strax därpå spelade Anton Blidh fram till 3–1-målet och noterades alltså där för sin andra assist i matchen som hans lag till slut vann med 4–1. Blidh blev också vald till matchens näst bästa spelare.

Anton Blidh har nu noterats för sex poäng (3+3) på lagets 21 inledande matcher. Förra säsongen noterade 22-åringen 16 poäng på 53 AHL-matcher under grundserien och en poäng under lagets 17 slutspelsmatcher.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det

gillahppafacebook