Foto: Per Wiklund

Tog guld i VM-debuten: ”Jag kunde inte stå upp”

Pixbobloggen

Hon gjorde sitt första VM och det slutade på bästa sätt. Som 23-åring har nu Ida Sundberg vunnit SM-guld, Champions Cup och VM-guld.

Pixbos lagkapten Ida Sundberg var en av många debutanter i den svenska VM-truppen det här året. 23-åringen tog ändå för sig ordentligt och under gruppspelet kom också hennes första landslagsmål.
Det var trots allt i finalen som den defensiva Pixbopjäsen fick bekänna färg på riktigt för första gången i turneringen.
– Vi spelade ju inte så mycket i försvaret fram till semifinalen och framför allt finalen. Jag kände mig kanske lite feg i början, men det blev bättre och bättre ju längre matchen gick, säger Ida Sundberg.
Det som till en början såg ut att bli en ganska komfortabel finalseger för Sveriges del förvandlades till någonting helt annat under den tredje perioden. Någonting som Sundberg inte såg komma.
– Det kändes som att vi hade det i två perioder och ledde ju med 4–1, men Finland ville annat och vi blev lite nervösa och passiva också, säger Pixbokaptenen.
Det blev som bekant straffdrama och då bar inte benen för Ida Sundberg.
– Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Alla andra stod upp, men jag kunde inte stå så jag bara satt på bänken och hoppades. Jag mådde så illa. Samtidigt visste jag ju att vi har (Sara) Hjorting och det har inte Finland, säger Ida Sundberg och fortsätter sedan:
– Vi Pixbospelare vet ju hur bra hon är på straffar, så det kändes som att hon skulle vinna det åt oss och jag litade verkligen på våra straffskyttar, men man var ju ändå nervös.
Beskriv känslan när Sara Hjorting räddar den avgörande straffen.
– Jag blev nog chockad tror jag. Sedan började jag gråta och sedan började jag skratta. Det var sådan otrolig glädje. Det var verkligen alla känslor på en gång, säger Sundberg som alltså fick vinna guld i sin VM-debut.
– Jag hade vunnit SM-guld och Champions Cup. Nu har jag vunnit VM-guld också. Det känns ganska bra att ha den trion (skratt), säger Ida Sundberg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det