• Bild: Adam Andersson

Utmanaren: ”Trodde det skulle vara lättare”

Mölnlycke

Han har tränat hårt och mycket i tre års tid – i fredags tv-sändes Mölnlyckebon Pontus Bäcks kamp mot Gladiatorerna.

Under ett par års tid har Pontus Bäck från Mölnlycke tävlat i OCR och bland annat varit med i tävlingar som Tough viking. Den senaste tiden har det övergått i renodlad styrketräning, men under fredagskvällen den gångna veckan fick ändå det svenska folket se prov på att Bäcks hinderbanetävlande har gett resultat. Den 25-årige Mölnlyckebon var nämligen med i den här säsongens första avsnitt av Gladiatorerna.

– Det var riktigt roligt faktiskt. Man lärde sig mycket om hur det går till att spela in och det var kul att få ta mycket stryk, säger Pontus Bäck när Härryda-Posten träffar honom.

Det började med att Bäck sökte tillsammans med tre kompisar. Under ansökningsdagen fick han genomgå fysiska tester tillsammans med drygt 300 andra sökande.

”Sjukt vältränade”

– Man såg att det var många som försökte ”styla” och det tror jag att de ser igenom, men det var väldigt många där som var sjukt vältränade så jag trodde inte att jag skulle
komma med, säger Bäck.

25-åringen blev först uttagen som reserv till programmet, men kort innan inspelningen blev Bäck inkallad att vara med i säsongs-
premiären.

– Jag hade precis fått nytt jobb, men jag hade sagt att jag sökt till programmet så det gick ju bra att jag kunde åka iväg.

Inspelningen av programmet tog ungefär fyra timmar och det blev fyra timmar av tuff behandling av gladiatorerna. Inte minst i den första grenen som blev hängbron mot gladiatorn Panzar.

– De ser ju på en om man är en sådan som kan ta stryk, då får man lite extra. Panzar är ju en sådan som alltid kommer och muckar innan och smart som jag är så puttade jag till honom. Det fick man känna på sedan, säger Bäck.

Fick jaga

Pontus Bäck fick sedan i den avgörande hinderbanan starta 8,5 sekunder efter sin motståndare på grund av poäng-
skörden i tidigare grenar. En motståndare som även han har en bakgrund inom OCR. Mölnlyckekillen körde stenhårt och åt sakta, men säkert upp mer och mer av avståndet. Det räckte dessvärre inte fullt hela vägen för Bäck som fick ge sig med någon sekunds marginal.

– Det var en riktigt bra och jämn match. Hinderbanan där är tuff och jag körde 100 procent hela vägen. Det var riktigt roligt och att vara med i programmet var en riktigt kul grej för mig, säger Bäck.

Nu väntar en flytt till USA i nio månader för Pontus Bäcks del och där kommer träningen
fortsätta för 25-åringen som överväger att ge en satsning inom crossfit chansen.

– Jag kommer nog prova det där borta. Jag har inte testat det innan så det skulle vara kul, säger Pontus Bäck.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det