Bild: JENNY FÖRANDER
TRÅNGBODDA. Det är många familjer med äldre barn som flyttar till Mölnlycke. För att kunna ta emot alla elever i framtiden finns det nu planer på att bygga ut Båtsmansskolan och eventuellt även att bygga en ny idrottshall.

Båtsmansskolan kan byggas ut

Mölnlycke

Prognosen pekar mot att Båtsmansskolan i Mölnlycke kommer att vara för liten för antalet elever framöver – då är det nya förslaget att bygga ut skolan och kanske även bygga en ny idrottshall i skolan.

I slutet av förra veckan presenterades det nya förslaget. Det handlar om att bygga ut Båtmansskolan som idag tar emot årskurs 6-9 och rymmer 240 elever. Anledningen är att man ser en utveckling som pekar mot att skolan i framtiden kommer att vara för liten.

– Det vi kan se är att prognosen visar att det är äldre barnfamiljer som flyttat till Mölnlycke den senaste tiden jämfört med tidigare. Alltså kommer det att bli en ökning av högstadieelever och då räcker den plats vi har i skolan nu. Då är det ett förslag att bygga ut Båtsmansskolan, men det är ännu bara ett förslag och ingenting som är bestämt, säger Niclas Lindberg som är rektor på Båtsmansskolan.

Redan när Båtsmansskolan byggdes för 15 år sedan så tittade man på att göra den större, men då skulle skolan betalas i kvadratmeterpris och pengarna för att göra den större än den är idag fanns inte.

Båtsmansskolan dras också med bekymret att man idag har en väldigt liten idrottshall. Den som finns i dagsläget är 10×20 meter och skulle förslaget att bygga ut skolan gå igenom finns även möjligheter till en ny och större idrottshall.

– Det kan bli så, men det är ännu oklart. Allt är som sagt bara ett förslag ännu, säger Niclas Lindberg.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det