Filmstudion dubblerar sina visningar

Film

Trycket på Mölnlycke Filmstudio har varit så stort att alla som vill inte kunnat få medlemskap.
Nu dubblerar föreningen sina filmvisningar för att ge fler möjlighet att gå med i klubben.

Under våren visas åtta olika filmer på Mölnlycke Filmstudio. Nytt för i år är att varje titel kommer att visas två gånger under samma
kväll, både klockan 16.30 och 19.15. Föreningens ordförande Gunnar Häggström förklarar att de tidigare varit tvungna att avvisa personer som velat köpa medlemskap eftersom de inte varit säkra på att alla skulle få plats på filmvisningarna.

– Nu blir det mindre stress. Varje medlem får välja vilken visning den går på och så hoppas vi att det blir en rimlig fördelning, säger han.

Högt tryck

Gunnar Häggström för-
klarar att trycket på filmstudion
varit högt i flera år nu. Anled-
ningarna tror han är flera.

– Jag tror att det spritt sig från mun till mun att kvalitetsfilm inte behöver vara något svårt och tungt. Sedan är det också uppskattat att det finns bio på hemmaplan och att filmklubben erbjuder
ett abonnemang på filmer som gör att man lättare kommer iväg.

Att dubblera antalet visningar betyder också att
lokalkostnaden höjs. Före-
ningen brukar sälja 260 medlemskap per termin, nu
hoppas de på 300.

– Då går det runt, säger Gunnar Häggström.

Nytt för i år är att film-
caféets öppettid placerats mellan de båda visningarna. Där ska det gå att träffa andra filmintresserade, mingla runt och ta del av kvällens föredrag.

En annan förändring är att medlemskorten bara kommer att kunna köpas över nätet,
inte på plats som tidigare. Förutom att köandet försvinner förklarar Gunnar Häggström att det gör allt mycket lättare för filmstudions arrangörer.

– Då får vi in alla uppgifter automatiskt i stället för att behöva sitta och skriva in dem för hand. Och betalningen sköts automatiskt.

Samarbete med GFF

En av de filmer Mölnlycke Filmstudio ska visa i vår, The Cakemaker, ingår i Göteborgs filmfestivals program. Den visas i samarbete med filmfestivalen och kommunen och hälften av stolarna viks åt icke-medlemmar. Under hela terminen kommer också
kortfilmer från festivalen att visas före de ordinarie filmerna, åtminstone i de fall då långfilmerna inte är alltför långa.

Precis som vanligt har föreningens styrelse försökt hitta en bredd när de skapat programmet.

– Vi har försökt få en spridning av ursprungsländer och genre och jag tycker att vi fått till det hyfsat bra den här sässongen. Vi visar två filmer från Frankrike, men vi försöker så gott det går, säger Gunnar Häggström.

Slutar med Bergman

Förutom The Cakemaker heter vårens filmer hos Mölnlycke Filmstudio 50 vårar, Lucky, Om själ och kropp, Korparna, Den syriska förlovningsringen och Frantz. Som vanligt avslutas terminen med en klassiker, den här gången med komedin Sommarnattens leende signerad Ingmar Bergman.

gillahppafacebook