• Max Wahlgren gratuleras här av Adam Persson och Johan Borgström efter ett av sina tre mål. – Det var kul att spela inför storpublik i Partille Arena. Dessutom är golvet är väldigt bra här, säger Max. Bild: Leif Lundvall
  • Adam Persson gjorde ett viktigt mål fram till 7-4 i tredje perioden. Här gratuleras han av Jesper Andersson. Bild: Leif Lundvall
  • Isak Julkunen, Martin Ojaniemi och Linus Andersson bildar mur framför målvakten Jon Hedlund. Bild: Leif Lundvall
  • Jonas Eliasson hyllar lagets 16-årige talang Filip Langer.
  • Efter fyra fullträffar mot Helsingborg är nu lagkapten Martin Östholm uppe i sexton mål den här säsongen. Bild: Leif Lundvall
  • Arkivbild: Adam Andersson
    Skadad. Daniel Calebssons häl vill inte sluta strula och håller honom borta från spel.

Max och Martin glänste när Pixbo vann stort

INNEBANDY

Skarpskyttarna Max Wahlgren och Martin Östholm gjorde sju av målen när Pixbo inför drygt 2 000 åskådare startade det nya året på bästa sätt med en storseger med 10-4 mot FC Helsingborg.
– Det var tre sköna poäng som är viktiga för oss i toppstriden. Vi var det klart bättre laget och Helsingborg orkade inte i tredje perioden, säger tremålsskytten Max Wahlgren.

Matchen spelades i Partille arena och inleddes med en bejublad invigning av Gothia Innebandy Cup som är en av världens största och mest internationella innebandyturneringar. 10 000 ungdomar från sju länder deltar och en del av dem var på plats för att se Pixbo spela.

Formstarka Pixbo fick en smakstart på matchen och Max Wahlgren, som nu ligger i topp av seriens poängliga, behövde bara halvannan minut på sig för att trycka in årets första mål.

I den målrika och fartfyllda första perioden stod ändå Helsingborg, som ligger sexa i serien, upp bra. Pixbo förde spelet i hela första akten och gjorde fyra mål men Helsingborg kunde ändå hänga med i målprotokollet, mycket tack vare snabba omställningar och tre mål av lagets specielle målskytt Jonathan Nilsson.

– Det märktes att det varit uppehåll. Det var en del, framför allt i försvarsspelet, som inte stämde, säger lagets tränare Jonas Eliasson.

Visserligen kvitterade Helsingborg i början av andra perioden, men efter nytt mål av Max Wahlgren och en matchavgörande fullträff från Linus Henrikssons klubba strax innan sista pausvilan, kändes segern redan då ganska säker.

I tredje perioden var hemmalaget, som hela matchen spelade på tre femmor mot motståndarnas två, överlägsna och speciellt lagkaptenen Martin Östholm hade lekstuga.

– Vi var starkare än dem hela matchen och det blev ju en rejäl islossning i slutet. Toppen också att spela i den här fina arenan inför så mycket publik. Här vill vi spela fler gånger, säger fyramålsskytten Martin Östholm.

Pixbo har nu vunnit sina fem senaste matcher och befäster i och med vinsten mot Helsingborg sin tredjeplats i tabellen.

– Vi är stabila idag även om vi var lite jularroganta i första perioden. Hela laget var bra men jag vill gärna ge lite extra cred till vår tredjefemma med William Lind, Philip Bringestedt, Charlie Sköld, Anton Eriksson och Jens Milesson. De gör det så bra i match efter match, säger Max Wahlgren

Schemat är tight framöver med många matcher och redan på söndag är det bortamöte mot tabellnian Höllviken.

– Det är ett lurigt lag som är bra på att hålla ner tempot. Men håller vi oss bara till vår matchplan ska vi klara av det, säger Jonas Eliasson.