Pixbos damer föll i toppmatch

Innebandy

I lördags förlorade Pixbos damer mot IKSU med 6–8.
– Vi kom inte riktigt upp i den nivå som vi behöver mot ett topplag som IKSU, säger Per Tjusberg, tränare.

Hemmalaget Iksu kom till matchen med gott självförtroende efter att senast ha besegrat Täby. De dominerade matchens inledning.

– Vi var för dåliga offensivt i de två första perioderna. Vi var lite för spända och försiktiga, spelade med hängslen och livrem, konstaterar Per Tjusberg, tränare.

Stort underläge

Pixbo gick in i sista perioden med ett massivt underläge. Ställningen var 5–1 till Umeålagets fördel.

– Sista perioden skärpte vi till oss och spelade mer modigt, konstaterar Per Tjusberg, som särskilt vill lyfta fram Josefine Wålinder bland de spelare som gjorde en stark insats.

– Hon har en bra energi, spelar med stort mod och gjorde två mål det sista. Hon visade den där attityden som många andra saknade.

”Olycksfall i arbetet”

Trots att Pixbo kämpade på i sista perioden lyckades de inte ta igen hela underläget.

– Det var för stort för att ta igen allt i sista perioden. Det som hände i helgen var ett olycksfall i arbetet och vi tar med oss det framåt för att se varför vi inte vågade spela ut.

Förlusten orsakade ett fall för Pixbo i serietabellen. Inför matchen ledde Pixbo serien med åtta
poäng fler än femman Iksu. Efter matchen föll Pixbo till en andraplats och Iksu tog klivet upp till fjärde plats. Serieledare är just nu Kais Mora som möter just Iksu nästa lördag.

Pixbos damer möter Täby i Wallenstamshallen på lördag.

– Vi möter ett till topplag, men Täby passar oss bättre. Iksu kan matcha oss i tempo och intensitet. Mot Täby har vi fördel av att vi har ett högt tempo och en bred trupp,
säger Per Tjusberg.