• Bild: LEIF LUNDVALL
  MÅLSKYTT. Max Wahlgren gratuleras här av Adam Persson och Johan Borgström efter ett av sina tre mål. "Det var kul att spela inför storpublik i Partille Arena. Dessutom är golvet är väldigt bra här", säger Max.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  VIKTIGT MÅL. Adam Persson gjorde ett viktigt mål fram till 7-4 i segermatchen mot Helsingborg. Här gratuleras han av Jesper Andreasson.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  GOD MÅLSKÖRD. Efter fyra fullträffar mot Helsingborg och en mot Mullsjö är nu lagkapten Martin Östholm uppe i sjutton mål den här säsongen.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  FLYTER PÅ. Tränare Jonas Eliasson är trots bortaförlusten mot Höllviken inne i en bra period med sitt lag. Här lämnar han direktiv till anfallaren Adam Persson.
 • Bild: LEIF LUNDVALL
  TÄCKER SKOTT. Isak Julkunen, Martin Ojaniemi och Linus Andersson bildar mur framför målvakten Jon Hedlund.

Upp och ner för Pixbo under veckan

Innebandy

I torsdags tog Pixbo en bejublad och säker seger mot svåra Helsingborg för att sedan otippat förlora mot serienian Höllviken med de stora siffrorna 10-5.

Pixbo hade vunnit sina fem senaste matcher så förlusten kom oväntat.
Efter första perioden hade Pixbo ledningen med 2–0 efter mål av Philip Bringestedt och Linus Henriksson men i mittperioden rasade
baklängesmålen in och trots att Pixbo reducerade i början på tredje var man aldrig nära att vända till seger.

I hemmamatchen mot Helsingborg var läget det rakt motsatta när Pixbo vann stort och stabilt med 10–4. Skarpskyttarna Max Wahlgren och Marin Östholm gjorde då sju av målen när Pixbo, inför drygt
2 000 åskådare, startade det nya året på bästa sätt.

– Det var tre sköna
poäng som är viktiga för oss i toppstriden. Vi var det klart bättre laget och Helsingborg orkade inte i tredje perioden, säger tremålsskytten Max Wahlgren.

Spelade i Partille

Matchen spelades i Partille Arena och inleddes med en bejublad invigning av Gothia innebandycup.

Formstarka Pixbo fick en smakstart på matchen och Max Wahlgren, som nu ligger i topp av seriens poäng-
liga, behövde bara halvannan minut på sig för att trycka in årets första mål.

I den målrika och fartfyllda första perioden stod ändå Helsingborg, som ligger sexa i serien, upp bra. Pixbo förde spelet i hela första akten och gjorde fyra mål men Helsingborg kunde ändå hänga med i målprotokollet, mycket tack vare snabba omställningar och tre mål av
lagets specielle målskytt Jonathan Nilsson.

– Det märktes att det varit uppehåll. Det var en del, framför allt i försvarsspelet, som inte stämde, säger lagets tränare Jonas Eliasson.

Fullträff av Linus

Visserligen kvitterade Helsingborg i början av andra perioden, men efter nytt mål av Max Wahlgren och en matchavgörande fullträff från Linus Henrikssons klubba strax innan
sista pausvilan, kändes segern redan då ganska säker.

Hade lekstuga

I tredje perioden var hemmalaget, som hela matchen spelade på tre femmor mot motståndarnas två, överlägsna och speciellt lagkaptenen Martin Östholm hade lekstuga.

– Vi var starkare än dem hela matchen och det blev ju en rejäl islossning i slutet. Toppen också att spela i den här fina arenan inför så mycket publik. Här vill vi spela fler gånger, säger fyramålsskytten Martin Östholm.

Pixbo är, trots förlusten mot Höllviken, inne i en bra trend och ligger på en
tredjeplats i tabellen.

– Vi är stabila i dag mot Helsingborg även om vi var lite jularroganta i första
perioden. Hela laget var bra men jag vill gärna ge
lite extra cred till vår tredje-
femma med William Lind, Philip Bringestedt, Charlie Sköld, Anton Eriksson och Jens Milesson. De gör det så bra i match efter match, säger Max Wahlgren

Schemat är tight framöver med många matcher och redan i kväll har laget chans att revanschera sig för förlusten mot Höll-
viken. Då kommer seriesexan Mullsjö på besök till Wallenstamhallen.