• NAMNKUNNIG. Emma Limdal, 10 år, kom med det vinnande förslaget Väven när kvarteren i den nya bostadsområdet vid Mölnlycke fabriker skulle döpas.

Väven vann – Emma 10 år komponerade vinnande bidrag

Mölnlycke

Emma Limdal i klass 4 på Säteriskolan i Mölnlycke komponerade det vinnande bidraget i en namngivningstävling för de blivande kvarteren i området Mölnlycke Fabriker.

Cirka 150 personer deltog i tävlingen. Kreativa namnförslag från närboende, skolelever såväl som förskole-
barn från Ekdalaskolan, Högadalsskolan och Säteriskolan har granskats av en jury bestående av representanter från Härryda kommun och Wallenstam.

Deltagarna i tävlingen hade
möjlighet att välja bland föreslagna namn eller bidra med egna förslag.

Sex kvarter att döpa

Totalt sett skulle sex kvarter namnges. Vinnaren Emma Limdal kommer utöver att vara upphovsmakare till det vinnande namnbidraget också att få ett eget minnesmärke av något slag på plats i området. Övriga kvartersnamn som juryn har röstat fram är: Sländan, Skogsvaktaren, Rosengången, Kvarnen och Stallet.

Jurygruppen bestod av Joakim Albrektson, kulturchef i Härryda kommun och Anna Lundqvist, projektansvarig från kommunen samt Anna Landmér, projektchef Mölnlycke Fabriker på Wallenstam, och Eva Skoow som är affärsområdesansvarig för bostadsorganisation på Wallenstam.

gillahppafacebook