• Bild: JENNY FÖRANDER
    LEVANDE CENTRUM. Centrumledaren Pierre Chocron skulle vilja se mer liv och rörelse i Mölnlycke centrum. I vår är planen att butikerna ska börja med en långlördag i månaden.
  • Bild: JENNY FÖRANDER
  • Bild: JENNY FÖRANDER

Vill få fart på Mölnlycke centrum

Mölnlycke

En långlördag i månaden. Det är en av satsningarna som Mölnlycke centrumförening vill göra för att locka mer folk till butikerna.
– Det ska vara lite mer aktiviteter utomhus, lite mer rock n’ roll, säger centrumledaren Pierre Chocron.

Mölnlycke centrumföre- ning har i samarbete med kommunen och fastighetsägaren Wallenstam tagit fram en handlingsplan för att försöka göra centrum mer attraktivt. Målet är naturligtvis att skapa mer liv och rörelse och samtidigt locka fler kunder till butikerna.

– Det finns många butiker som är ganska etablerade men det är också några som kämpar. Det finns en relativt liten kundstock samtidigt som det är mycket konkurrens. Vi kan inte räkna med att locka folk från Göteborg men vi vill göra centrum attraktivt för dem i vårt närområde så att de gör de dagliga inköpen här, säger Pierre Chocron.

Tryggt i centrum

I samband med handlingsplanen har de gjort enkäter med både besökare och
näringsidkare om allt från utbud av butiker, tillgång till parkeringsplatser, till trygghet och öppettider. Intrycket är att de flesta känner sig
trygga i Mölnlycke centrum och att det inte är något större problem att hitta parkering.

Pierre Chocron tycker att det finns ett brett utbud av butiker men att folk i närområdet inte alltid känner till det.

– När det gäller damkläder har vi ett fantastiskt fint utbud. Och det finns butiker inom dekoration, bygg, trädgård och djuraffär. Något som vi är överens om är att det saknas en butik för herrkläder och för skor och väskor. Sedan Ost och Deli lade ner finns det också utrymme för en delikatessaffär.

Drömmer om restaurang

Pierre Chocron drömmer också om en stor restaurang där människor kan samlas och en ”herrbutik” av Clas Ohlson-typ, med verktyg och tekniska prylar.

– Men de kräver stora ytor och vi har inga sådana lokaler, säger han.

Centrumföreningen kommer att fortsätta driva de stora
evenemangen Mölnlycke-
loppet och Mölnlyckegirot, arrangera kulturvandring och hålla vår- och höstmarknader.

Från och med februari räknar Pierre Chocron med att affärsidkarna kommer att ha öppet till 15 en lördag i månaden. I samband med det ska det också vara lite fler aktiviteter i centrum.

– Vi ska aktivera oss lite mer, säger Pierre Chocron.