Vinnartåget fortsätter för Pixbos damer

Innebandy

Pixbos damer fortsätter att vara svåra att slå – det fick Sirius erfara när de gästade Wallenstamhallen i torsdags.
I söndags var det Linköpings tur att få uppleva samma sak.

– Vi har en hög lägstanivå,
säger Pixbos tränare Per Tjusberg.

När han tog över Pixbos damlag inför säsongen tippades laget ligga runt plats fyra-fem i
tabellen. Pixbotjejerna har dock visat att de har betydligt högre ambitioner än så. Efter 15 spelade matcher och en ynka förlust toppar de tabellen.

Per Tjusberg tycker att laget spelade lite slarvigt i torsdagens match mot Sirius, men de vann ändå övertygande med 6–1.

– Det märktes att vi inte hade
spelat innebandy på ett tag, men vi har jobbat ännu hårdare än tidigare hela säsongen. Vi är starka i närkamperna på mittplan och det är svårt att slå oss, säger Per Tjusberg.

Malde ner motståndet

Pixbo missade många målchanser men skapade ännu fler och malde ner sina motståndare. Lagkaptenen Ida Sundberg gjorde en riktigt stark insats, liksom landslagskollegan Sara Hjorting i målet. Linda Andersson gjorde två mål, Eliska Krupnova, Stephanie Boberg, Lisa Andebratt och Amanda Lööv ett var.

När Pixbo begav sig till Linköping i söndags fick laget möta betydligt tuffare motstånd än tjejerna väntat sig.

– Vi gjorde en ganska stark match med högt tempo men Linköping stod upp bra. Vi fick kämpa
för att göra mål, även om det blev en ganska överlägsen seger till sist, säger Per Tjusberg.

Starkt av andrafemman

Pixbo vann med 7–1. Andrafemman stod för hela målskörden (Alicia Fylke 3, Lisa Andebratt 2, Stephanie Boberg 1, Josefin Wålinder 1).

Trots att Pixbo leder serien vill Per Tjusberg inte se laget som självskrivna favoriter inför slutspelet. De har fortfarande en del att jobba på.

– Den där sista biten i anfallszonen, det är vår lilla brist där vi ligger efter de andra topplagen. Det är fyra-fem lag som har seglat iväg i toppen och vi ska snart möta flera av dem. Det blir en viktig period, säger han.

Är det några spelare du tycker har blommat ut lite extra den här säsongen?

– Stephanie Boberg har ju verkligen tagit ett kliv och gör poäng i varenda match. Lisa Andebratt och Linda Andersson har också klivit fram och även tjejerna i tredjefemman, Linnéa Wilhelmsson och Amanda
Wetterström, gör det väldigt bra. Det är en bra personkemi i gruppen och det är inte konstigt att det går bra. Vi har en duktig ledarstab och det är många som gör ett bra jobb, säger Per Tjusberg.

gillahppafacebook