• Arkivbild: Adam Andersson
    Skadad. Isabell Krantz fick kliva av mot KAIS Mora.
  • Arkivbild: Adam Andersson
    Laura Manninen

Backstjärnan skadades – då tappade Pixbo matchen

Innebandy

Ledning 2–1 på bortaplan mot KAIS Mora och förde matchen – då skadades en av Pixbos landslagsspelare och efter det tappade gästerna tillställningen

Det var lite av en seriefinal när Pixbo gästade en av de tuffaste konkurrenterna, KAIS Mora, på bortaplan i helgen. Inledningsvis såg det också riktigt bra ut för de rödvita. Gästerna tog ledningen genom Isabell Krantz och även om Mora kvitterade så var det Pixbo som förde spelet i perioden och satte till slut också 2–1 genom Stephanie Boberg.

– Vi spelar väldigt bra i första perioden. Vi gör precis allting som vi är bra på och det känns som att de nästan inte skapar någonting, säger Pixbospelaren Laura Manninen.

Den andra perioden började okej för gästerna, men fick ganska snart en tråkig vänding när Pixbospelaren Isabell Krantz skadade foten och tvingades utgå.

– När Isabell blir skadad så tappar vi vårt spel, börjar slarva och gör saker som vi inte brukar göra, säger Laura Manninen.

KAIS Mora tackade för kaffet och kunde både kvittera och ta ledningen i den andra perioden. Pixbo försökte sedan hitta tillbaka, men lyckades aldrig och föll till slut med 6–2.

– Vi börjar matchen bra, men andra halvan är inte bra. Vi missar för mycket lägen också och det kan man inte göra mot Mora på bortaplan om man vill vinna. Jag var ganska besviken efter matchen faktiskt, säger Laura Manninen.

Nu är ni två poäng efter Mora i tabellen, hur ser du på era chanser att vinna grundserien?

– Vi ska se till att vinna våra matcher och hitta formen för slutspelet, men sedan är jag faktiskt inte så brydd. Man ska inte titta för mycket på det där. Ska man gå hela vägen så ska man vinna oavsett vilka man får möta, säger Laura Mannien.