Bild: Adam Andersson
Två bilr en. Richard Stenholm och Ola Hillensjö är väldigt positiva till att man slagit ihop Råda BMK och Landvetter BMK.

Badmintonklubbarna slår ihop sina verksamheter

Badminton

Råda BMK och Landvetter BMK är inte längre två separata klubbar – nu slår man nämligen ihop och blir istället en stor förening.
– Det betyder mycket för verksamheten och det är bara positivt, säger Ola Hillensjö, Råda BMK.

Namnet på klubben blir Råda
BMK när man slår ihop de båda klubbarna. Förslaget att slå ihop verksamheterna har varit på tapeten under en tid, men nu är det helt klart att Landvetters och Rådas badmintonklubbar blir till en enda stor förening.

– Vi har länge försökt ha ett samarbete mellan klubbarna och det är ju svårt det här med att få engagerade föräldrar och tränare bakom varje träningsgrupp, säger Richard Stenholm från Råda BMK.

Det är drygt 40 spelare från Landvetter som nu tillkommer till Råda BMK när man slår ihop sina verksamheter och klubbarna hoppas kunna få bättre och fler möjligheter till träningstider för sina aktiva.

Kö för plats

Just nu är också trycket på att få komma in till båda Landvettersektionen och Rådasektionen väldigt stort. C-gruppen är den gruppen som nybörjare hamnar i och där har båda klubbarna stått med en kölista för att kunna ta emot fler spelare.

– Det har vi aldrig haft.
Åtminstone inte sedan många, många år tillbaka. Det här är en grupp med väldigt många spelare med både olika färdigheter och olika åldrar. Den har helt enkelt blivit väldigt stor och nu har vi då även fått skapa ett kösystem till den, säger Stenholm.

Att klubbarna nu slås ihop ser även Ola Hillensjö som en stor styrka.

– Det betyder mycket för verksamheten och det är bara positivt, säger Hillensjö.