Arkivbild: Adam Andersson
Inomhussäsongen är över för Michaela Meijer.

Beskedet: Meijer avbryter inomhussäsongen – missar VM

Stavhopp

Inomhus-VM närmar sig med stormsteg – då lämnar Mölnlyckestjärnan Michaela Meijer ett ytterst tråkigt besked. På grund av skada väljer stavhopparen att avbryta inomhussäsongen.

Det är på sitt instagram-konto som Michaela Meijer avslöjar att hon inte kommer att tävla mer under den här inomhussäsongen. Så sent som i helgen klarade Meijer kvalgränsen för EM utomhus i sommar och skulle slipa på formen inför det kommande världsmästerskapet inomhus i Birmingham som bara är månaden bort. Nu står det dock klart att Meijer inte kommer att ställa upp i mästerskapet över huvudtaget.

På grund av en fotskada väljer Meijer nu att avstå resten av inomhustävlingarna för att rehabilitera sin skada inför utomhussäsongen.

”Jag är ledsen att meddela att jag tvingas avsluta min inomhussäsong på grund av några problem med min fot. Det är inget allvarligt och genom att avsluta säsongen försöker vi hålla det så”, skriver Michaela Meijer på sin instagram.