Arkivbild: Privat
Carl Bengtström.

Dubbla JSM-brons till Härrydaduo

Friidrott

Carl Bengtström testade ett lopp på kortare distans och Oskar Weidenholm slog till med nytt personbästa i tresteg – då tog duon från Härryda varsitt brons i junior-SM.

Carl Bengtström från Landvetter, men tävlandes för Örgryte, tog ett SM-guld för seniorer förra helgen på sin favoritsträcka 400 meter. Under helgens JSM valde löparen att kliva över till 60 meter för att få ett kortare mästerskapslopp och se till att få jobba på snabbheten även i tävlingssammanhang.

Bengtström tog sig ganska komfortabelt vidare till finalheatet efter att ha sprungit i mål som tvåa i kvalet på sju sekunder och elva hundradelar.

– Det var inget bra lopp, men det handlade egentligen bara om att ta sig vidare till finalen och det lyckades jag ju med, säger Carl Bengtström.

I finalheatet kom Bengtström inte riktigt iväg som planerat, men lyckades jobba sig in i loppet och efter en stark avslutning knep han bronspengen efter att ha noterat sju sekunder blankt.

– Det kändes bra. Det var kul att få springa en kortare sträcka än normalt och en bronsmedalj får jag vara nöjd med, säger Carl Bengtström.

Mölnlyckesonen Oskar Weidenholm som tävlar för Mölndals AIK kom även han till Uppsala för JSM i helgen och stod för en riktigt bra trestegstävling. Weidenholm noterade 13.28 i sitt första hopp, fick inte till sitt andra eller tredje försök, men de sista tre skulle bli riktigt bra. 16-åringen hoppade sedan 13.42, 13.40 och avslutade sedan med 13.55, vilket innebar ett nytt personligt rekord och det gav honom bronsmedaljen i mästerskapet.

Nu är inomhussäsongen över och grundträning väntar innan utomhussäsongen startar om lite drygt tre månader.

– Det blir tuff träning från början och sedan allt mer fokus på tekniken ju mer säsongen närmar sig, säger Carl Bengtström.