Falsk mattförsäljare lurar äldre

Härryda kommun

Polisen varnar för falska försäljare som riktat in sig på att lura äldre. Flera Härrydabor har blivit uppringda av en person som säger sig sälja mattor. Försäljaren påstår att han sålt mattor till den uppringda eller någon närstående till denna tidigare och att han nu har ett särskilt erbjudande. Han pratar på och vill komma hem till de äldre med sina varor.

I onsdags ringde han en 87-årig dam i Mölnlycke. Han åkte sedan till hennes hem på Bäckvägen, och eftersom hon inte hade några kontanter på sig för att kunna köpa en matta skjutsade han henne till en bankomat. Efter att ha skjutsat hem henne igen försvann han med pengarna.

Härryda-Posten har också pratat med en dam på Stationsvägen som råkat ut för mannen, men som såg igenom bluffen och bestämt sa nej till honom.

Den lurade kvinnan har gett ett bra signalement till polisen. Den falska försäljaren har också filmats vid bankomaten.