Flera bostadsinbrott i Mölnlycke

Mölnlycke

Flera inbrott har drabbat Mölnlycke de senaste dagarna.
I vissa fall har fotspår hittats.

Två bostadsinbrott inträffade i Mölnlycke under torsdagen. Vid 18.30-tiden upptäckte en person på Stationsvägen att ett lakan hängde över dennes lägenhetsdörr. När bostadsinnehavaren lyfte på lakanet visade det sig att dörren var uppbruten. Det är i nuläget oklart vad som stals. Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen.

Klockan 19.11 samma dag fick polisen larm om ett pågående inbrott i en villa på Granviksliden. Polisen skickade flera patruller och även helikopter, men när man kom fram till platsen var tjuven borta. Man kunde konstatera att en stege hade rests mot en balkong på andra våningen, och att tjuven krossat en ruta för att ta sig in. Guldsmycken ska ha stulits. Även där har polisen genomfört en teknisk undersökning.

Upptäckte fotspår

Under natten mot fredagen upptäckte en boende på Alvägen fotspår vid huset. Han såg också att någon brutit i fyra av hans fönster. Det stannade dock vid försök till inbrott. På fredag kväll upptäcktes samma fotspår vid en villa på Kaveldunsvägen.

Trots att de boende var på väg att flytta och till stor del hade tömt huset själva hittade tjuven en laptop och en guldklocka att plocka på sig.

Vid klockan 20.30 på fredagen bröt någon upp ett fönster på baksidan av ett hus på Violinvägen i Mölnlycke. Familjen som bor där var bortrest över sportlovet och det är därför oklart vad som stulits.