Galleriet har stängt för gott

Konst

Efter nästan tio år i Mölnlycke har Galleri Wedberg hot art i Mölnlycke stängt för gott.
– Det kom aldrig något folk. Det var ingen idé att sitta där och titta, säger den forne ägaren Hans-Ove Wedberg.

Galleri Wedberg har legat i Mölnlycke sedan 2008. I februari 2014 nyöppnade det i en annan lokal på Skolvägen och för 1,5 år sedan gjorde Hans-Ove Wedberg slag i en längtan: han bestämde sig för att helt satsa på konsten och sa upp sig från ett annat jobb han haft parallellt med galleriet.

En kund för lite

1 december 2017 låste han dörren till lokalen för sista gången. Satsningen hade inte gått som han hoppats.

Ett par gånger om året tittade företag in för att köpa konst till konstlotterier och liknande. Annars hade han bara två till tre köpande kunder i månaden. Minst en kund för lite för att det skulle gå runt.

– Konst är en passion, det är kul med bilder. Förut hade jag galleriet för att det är himla kul, jag hade ett annat jobb också och det spelade ingen roll att jag inte sålde så mycket. Men när det började tryta i plånboken gick det inte längre, säger Hans-Ove Wedberg.

Köper i Göteborg

Han misstänker att de få kunderna berodde på att konstintresserade hellre handlar i Göteborg.

– Jag tror att de förutsätter att ett galleri i Mölnlycke inte kan ha bra konst.

Nu är hans tavlor magasinerade. Vad som händer framöver återstår att se.

– Jag har lite planer.