Hanna släppte singel på Universal

Musik

Pixbodottern Hanna Ferms musikkarriär har tagit rejäl fart efter andraplatsen i tävlingen Idol.
I fredags släppte hon sin debutsingel.

Hanna Ferm beskriver singeln Never mine som dansvänlig och popig. Även om hon hoppas kunna göra pop med ännu mer känsla i framöver gillar hon sin debutlåt.

– Jag kan relatera till texten. Den handlar om då någon man tycker väldigt mycket om inte tycker om en lika mycket tillbaka. Det blir en svärta i texten samtidigt som det är en glad låt. Jag gillar sådana kontraster, säger hon.

Låten är framtagen av skivbolaget Universal, som signat Hanna.

– Universal var med oss back stage under de tre sista veckorna av Idol. Innan finalen sa de till mig och Chris [Kläfford, vinnaren i Idol, reds. anm.] att de ville jobba med oss båda två oavsett hur det går. Efter finalen hade jag mer kontakt med dem och testade låten. Det kändes väldigt bra, säger Hanna.

I framtiden vill hon vara med själv i låtskapandet, åtminstone på ett hörn.

– Det är viktigt för mig att känna att jag har ett finger med i spelet så det blir något jag kan stå för.

Hon har också redan fått skriva en pitch om vilken typ av låtar hon vill uppträda med. På torsdag ska hon till Stockholm för att bland annat gå på Grammisgalan och träffa dem hon ska jobba med genom skivbolaget. Hon ska få möta låtskrivare och testa låtar.

– Sen har jag tänkt lägga ut lite videoklipp på youtube också för att kunna bibehålla kontakten med dem som följt mig under hösten. Och så är det skolan. Det är svårt att hålla fokus på skolan när det är så mycket annat som händer, men jag gör mitt bästa.