• Bilder: Adam Andersson
    Vinnargänget. Pixbo GF vann i den äldsta åldersklassen när den egna klubben arrangerade Pixbotriangeln.
  • Glada. Stella Bruman och Meja Danielsen var mycket nöjda med tävlingen.
  • Bilder: Adam Andersson
    Vinnargänget. Pixbo GF vann i den äldsta åldersklassen när den egna klubben arrangerade Pixbotriangeln.

Hemmaklubben imponerade i Pixbotriangeln

Gymnastik

Starkare organisation och en klubb som växer – då arrangerade Pixbo GF en tävling för första gången sedan 2009 och hemmaklubben imponerade dessutom stort i tävlingen.

Det var nio år sedan senast, men i helgen arrangerade Pixbo GF en tävling igen. Namnet på tävlingen blev Pixbotriangeln.

– Vi har filat på formatet, tävlingsreglerna och upplägget för att få till vår drömtävling, säger Lena Brive, föreningsutvecklare i Pixbo GF.

Klubben har tagit ett stort steg i rätt riktning vad gäller sina utövare och organisationen, vilket gjorde att man till i år kände sig redo att stå som arrangörer igen.

– Vi har vuxit så mycket och utrustat kansliet med några anställda så nu har vi tillsammans med styrelsen möjlighet att dra i hela det arrangemang det innebär att sätta igång en tävling. Möjligheterna föll på plats helt enkelt och det var väl dags, säger Lena Brive.

Hur känns det som att det har gått för er?

– Alldeles utmärkt. Jag är helt fascinerad över att vi lyckats hålla tidsschemat helt och tack och lov har vi inte haft några skador än heller, säger Brive.

Tävlingen arrangerades i fem olika klasser och grenarna som lagen tävlade i var tumbling, trampett och fristående, men även pallplatser för den totala insatsen utsågs. Totalet deltog 370 gymnaster från åtta år och uppåt.

Hindås vassa i trampett

I den äldsta klassen där lagen bestod av deltagare från elva år och uppåt var det hemmaklubben Pixbo GF som imponerade allra mest. I trampetten var det visserligen RM Hindås som knep guldpengen i grenen, men i tumbling, fristående och mångkampen var det Pixbo som tog förstaplatserna.

Förutom Pixbos och Hindås många deltagande lag i tävlingen var även Öjersjö på plats med flera gäng i Pixbotriangeln och även om medaljer delades ut var arrangörerna noga med att hålla resultaten i andra hand.

”Fokus på fler saker”

– Vi har delat upp några klasser och publicerar då inga poäng för att det inte ska gå att sitta och göra jämförelser. Då hamnar fokus på helt fel saker, för det är inte det som är det viktigaste här, säger Lena Brive.

Bland de deltagande Pixbogymnasterna som fick vända hem med medalj runt halsen var elva-åringarna Stella Bruman och Meja Danielsen. Duon var väldigt nöjda efter tävlingsdagen.

– Det var väldigt kul,
säger duon nästan i munnen på varandra.

Nyckeln till att det gick så bra för Pixbotjejerna i hemmatävlingen tror de beror på att de höll allting ganska enkelt.

– Vi gjorde kanske inte så jättesvåra saker, men de sakerna vi gjorde blev väldigt bra istället, säger Stella Bruman.

Att det var snudd på fullsatta läktare under helgen och många lag på plats gjorde också att pulsen ökade under grenarna.

– Ja, det kändes väldigt spännande när alla stod och kollade, säger Meja Danielsen.