Jonas Eliasson hyllar lagets 16-årige talang Filip Langer.

Hyllningen till talangen: ”Kan bli en stjärna”

Pixbobloggen

Ikväll möter Pixboherrarna tabelltvåorna Falun på bortaplan med inte minst Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström i laget. Ett Falun som dessutom fortfarande har en teoretisk möjlighet att sno seriesegern av Storvreta. Onekligen en väldigt tuff uppgift för Pixbo som kommer från två matcher som gått till övertid i förlusten mot Dalen och segern mot Örebro.
På tal om segern mot Örebro så spelade blott 16-åriga Filip Langer återigen en hel del från Pixbo. Herrlaget som plockat upp junioren den här säsongen och i sin fjärde SSL-match mot också karriärens första mål i den svenska högstaligan. Langer stod nämligen för reduceringen till 2–3 efter assist från en annan ung pjäs i Andreas Hörberg.
Jag tog ett snack med Pixbotränaren Jonas Eliasson under gårdagen som bland annat sa så här om sin framtidsman.
– Det är riktigt kul att se honom. Han är väldigt seriös och tränar hårt. Han har ju precis fyllt 16 så han kan bli en stjärna, säger Jonas Eliasson.
Alltid kul när unga spelare får chansen och tar den. Det blir intressant att se hur mycket förtroende Eliasson väljer att ge 16-åringen i det stundande slutspelet.
Pixbo har, efter totalt sett en sanslöst bra säsong, hackat lite på slutet. Eliasson gav en inledningsvis något oväntad förklaring till det, men som sedan kom att bli ganska klar trots allt.
Lagkaptenen Daniel Calebsson har kommit tillbaka från sin hälskada.
– När Calebsson har kommit tillbaka har vi äntligen fått utrymme att testa lite olika grejer som vi inte kunnat göra tidigare då vi haft tunnare manskap. Då har vi liksom bara fått ösa på, men nu har vi kunnat testa lite förändringar och prova lite nytt för att ha fler idéer inför slutspelet. Det är väl det, tillsammans med att vi plötsligt fått lite press på oss mot lagen i den nedre delen av tabellen vilket inte alls hade i början, säger Jonas Eliasson.
Han tror ändå att Pixbo kommer kunna bjuda upp mot Falun ikväll när laget fortfarande slåss för att hamna på den övre halvan av slutspelslagen.
– Jag har en bra bild av hur vi ska spela ikväll så det kommer bli en riktigt tuff match, men det känns bra att få den, säger Pixbotränaren.
Inför kvällens drabbning är endast Tom Carlssons medverkan ett frågetecken då den unge Pixbospelaren dragits med sjukdom ett par dagar. I övrigt åker laget till Falun med full trupp.