Arkivbild: Adam Andersson
Bygger ut. Landvetter IF 2003 kommer spela seniorfotboll med två lag den kommande säsongen.

Klart: Landvetter startar nytt seniorlag

Fotboll

Ökad ledarstab och några nyförvärv och juniorer som tar steget upp – då har Landvetter IF 2003 beslutat att spela med två seniorlag.
– Vi vill ge spelarna bättre förutsättningar och visa att vi har en bra verksamhet, säger a-lagstränaren Dick Andersson.

Landvetter IF 2003 slutade fyra från slutet den gångna säsongen i division 2. Nu kan klubben fylla på med fler unga spelare från det egna ledet och även locka till sig ett par tillskott – då har Lif beslutat att starta ytterligare ett seniorlag.

– Vi kommer ha ett lag i division 4 också. Det är framför allt vår duktiga årskull som är födda -00 som kommer få spela seniorfotboll. Sedan vill vi även ha senioralternativ till de spelare som inte tar plats i division 2-laget. Tidigare har man då antingen inte fått spela alls eller kliva ned i ett juniorlag, säger Dick Andersson som den kommande säsongen kommer agera assisterande tränare och lagledare för Landvetters a-lag.

Klubben fortsätter sitt samarbete med Kopparberg, vilket kommer ge toppspelarna i a-laget möjligheten att träna på högre nivå. I dagsläget är det bara en spelare som försvunnit från a-truppen och man har dessutom lyckats knyta till sig en 25-åring från Jitex i Alexandra Silow.

– Hon är tidigare målvakt, men kommer nu vara utespelare för oss, säger Dick Andersson.

Landvetter har också ett par spelare på provspel när man sparkar igång försäsongsmatcherna om dryga veckan. Man är inte ute med ljus och lykta efter nyförvärv, men Dick Andersson skulle gärna få in någon till spelare med rutin i truppen.

– Vi har ett väldigt ungt lag så det hade varit bra med någon äldre spelare. Annars betyder det mycket för oss att vi fått behålla truppen och våra unga spelare från förra säsongen har ju såklart blivit ett år äldre, säger Andersson.

Vad tror du om säsongen som kommer?

– Vi hoppas kunna hålla till i toppen. Det kände vi framför allt under hösten förra säsongen att vi har kapacitet till. Vi slutade fyra från slutet förra säsongen och har sagt att till den här vill vi vända på tabellen, säger Dick Andersson.