Må bra-kortet har fått sina första vinnare

Härryda kommun

Mölnlyckebon Olle Persson lämnade in ett medborgarförslag om att införa ett Må bra-kort.
I förra veckan drogs de första vinnarna.

Idén till Må bra-kortet fick Olle Persson från en tidigare jobbarkompis och numera träningskompis som bor i Kungsbacka kommun. Där har de ett Må bra-kort sedan tidigare och Olle Persson tyckte att det vore en bra idé att införa det även i Härryda.

Han lämnade in idén som ett medborgarförslag och fick gehör. Kortet finns att hämta i kommunhuset, på bibliotek och andra platser i kommunen. Varje gång du motionerar på något sätt i mer än 30 minuter gör du en notering på kortet. När kortet är fullt lämnar du det i en låda på biblioteken i Mölnlycke, Landvetter, Hindås eller Rävlanda.

207 med i dragningen

I förra veckan hade 207 kort lämnats in och bland dem drogs tio vinnare. De tre först dragna fick en inbunden bok som heter ”Hälsa på recept” av Anders Hansen och Carl Johan Sundberg, samt två presentkort på Mölnlycke Bio. Övriga sju fick ett ”tröstpris” i form av en pocket­variant av ”Hälsa på recept”.

Flest från Mölnlycke

Av dem som har lämnat in korten är 47 procent boende i Mölnlycke. Övriga orter är representerade i nästan exakt samma antal, undantaget Härryda. Den åldersgrupp som varit mest aktiv denna gång är de mellan 71-80 år. 62 procent av de som lämnat in kortet är kvinnor.

Nästa dragning sker 31 maj.