Arkivbild: Adam Andersson
Jesper Andreasson stod för två poäng i förlusten mot Storvreta.

Mardrömsminuterna sänkte Pixbo mot serieledarna

Innebandy

Fyra insläppta mål inom loppet av 3.13 – då kunde inte Pixboherrarna stå emot serieledarna Storvreta. Mölnlyckelaget föll till slut med 12–8.

Det var under den tredje periodens inledning som matchen mellan serieledarna Storvreta och gästande Pixbo Wallenstam avgjordes.

Ställningen var 5–4 till hemmalaget efter att Pixbo så långt gjort en alldeles strålande match, men då kom genomklappningen.

6–4 efter 25 sekunder.

7–4 efter 56 sekunder.

8–4 efter 2.01.

9–4 efter 3.13.

– Jag vet inte riktigt vad det är som händer där. Det känns som att vi kommer ut utan energi till den tredje perioden och ger man Storvreta fingret så tar de hela handen. De är så pass bra och sätter sina lägen, säger Pixbobacken Jesper Andreasson.

Det var annars Pixbo som fick den bästa starten i matchen och det var just Jesper Andreasson som satte i gång gästernas målskytte i den första perioden.

– Max (Wahlgren) petade fram bollen till mig och så drog jag bara till. Jag hade deras center framför mig, men sköt förbi honom och sedan skymde Adam (Persson) målvakten så den gick in. Det var skönt, säger Andreasson.

Efter att Storvreta kommit tillbaka och såväl kvitterat som tagit en 3–1-ledning var det dags för samarbete mellan Andreasson och Max Wahlgren igen.

– Jag såg att Max var helt ensam på högerkanten så jag spelade upp den till honom och han kliver egentligen bara in och sätter dit den, säger Andreasson.

Pixbo fortsatte sedan stå upp riktigt bra mot ett klart mer stjärntätt Storvreta och skulle alltså gå in till den tredje perioden med endast ett 5–4-läge.

– Hade vi pratat efter två perioder så hade jag varit sjukt nöjd. Jag tycker dessutom att det fördel oss i den andra perioden och vi skapar mycket chanser och Jon (Hedlund) är bra i målet också, säger Jesper Andreasson.

Men sedan kom alltså mardrömsminuterna som sänkte gästerna. Pixbo försökte komma tillbaka efter en timeout från tränaren Jonas Eliasson, men ikapp kom man aldrig. Matchen slutade 12–8 efter bland annat fem poäng (2+3) från Daniel Calebsson och fyra poäng (2+2) från Max Wahlgren.

– Storvreta har ju ett tio gånger bättre lag på pappret än vad vi har med ett gäng landslagsspelare. Jag tycker ändå att vi gör en bra match. Första två perioderna är riktigt bra, men sedan kommer tredje där vi inte är med, säger Andreasson.

Nu väntar närmast Dalen på bortaplan för Pixboherrarna.

– De blandar och ger ganska mycket i sina resultat, men det blir nog en tuff match. Sedan har vi Falun på bortaplan som vi förlorade mot i Czech Open-finalen, men också tog poäng mot under försäsongen. Vi går för att bli topp fyra så att vi får hemmaplanfördel till slutspelet, säger Jesper Andreasson.