8836404f89e7fedb0579b5c2e9020bbc-pv_web.jpg

Minister besökte Mölnlycke

Mölnlycke

I onsdags fick Mölnlycke besök av EU- och handelsminister Ann Linde (S).
– Alla ministrar är ute i olika kommuner och pratar om den svenska modellen. Vi har ju gått in i valåret. Jag hade turen att få komma till Härryda, säger Ann Linde.

Under sitt besök hann hon bland annat besöka truck­tillverkaren Unicarriers och Frontside electronics, som tillverkar kretskort.

– Kretskorten används i otroligt komplexa och världsledande utrustning, sa en imponerad Ann Linde efter sitt besök.

Främja export

Målet med att besöka två stora exportföretag var dels att berätta om Socialdemokraternas politik och vilja inför valet, men också att känna in vad som är viktigt på företagen och vad som skulle behövas för att det skulle gå ännu bättre. Bland annat pratade hon om regionala exportcentra som samordnar information för att underlätta för exportföretagen.

Viktigt bidrag

Ann Linde visade på exportsiffror från 2016 som visar att exporten inom Härryda kommun uppgick till fyra miljarder kronor det året. En summa som hon beskrev som ”ett litet men viktigt bidrag till den svenska exporten”.

Ministern besökte också några av kyrkofullmäktiges politiker, träffade en del av de Socialdemokrater som sitter i kommunfullmäktige, provade sittgympa i kulturhuset och pratade med lite äldre kommuninvånare om pensionärsskatten.

gillahppafacebook