Arkivbild: Adam Andersson
Avgjorde. Martin Östholm blev matchvinnare för Pixbo Wallenstam i mötet med Thorengruppen.

Pixbo vände mot bottenlaget: ”Svårspelat”

Innebandy

Hemmamöte med bottenlaget Team Thorengruppen – då fick Pixbo slita hårt för att komma undan med segern. Det skulle krävas förlängning innan lagets landslagsback kunde avgöra tillställningen.

Martin Östholm skulle bli matchhjälte för Pixbo Wallenstam när laget gästades av Team Thorengruppen under söndagseftermiddagen. Det var strax över minuten in i förlängningen, vid ställningen 4–4, som landslagsbacken klev fram.

– Jag läste ett av deras uppspel och bröt passningen. Jag kom en-mot-en, lade bollen i hooken och såg att målvakten tjuvade mot bortre så jag hittade en lucka under armen vid första stolpen, säger Martin Östholm till Härryda-Posten.

Det var annars en match där Pixbo skulle få det aningens jobbigare än väntat mot tabelljumbon. Visserligen var det Jesper Andreasson som gav hemmalaget ledningen i den första perioden, men mittakten skulle tillhöra Thorengruppen som både kvitterade och även gick ifrån till en 3–1-ledning.

– Det var svårspelat. Generellt har vi haft lite problem mot bottenlagen. De spelar defensivt och vi har svårt att skapa farliga lägen, säger Martin Östholm.

Pixbo skulle ändå hitta en väg att komma tillbaka in i matchen igen. Isak Julkunen kvitterade i slutet av andra perioden, i den tredje kvitterade Tom Carlsson och sedan skulle hemmalaget även ta ledningen genom Max Wahlgren.

Thorengruppen skulle trots allt inte ge sig och lyckades ta matchen till förlängning, där alltså Martin Östholm avgjorde.

Pixbo ligger kvar på tredjeplatsen i tabellen när en månad återstår till slutspel.

– Jag tycker det känns bra. Vi vet att vi har ett tufft spelschema nu inför slutspelet så det gäller att vi fortsätter att slipa på formen, säger Martin Östholm