Arkivbild: Peter Gustafsson
Anita Östlund var väldigt besviken efter sin OS-debut.

Tung OS-debut för Anita Östlund

Konståkning

En riktigt jobb start och sedan fick aldrig Anita Östlund rätt flow – redan efter det korta programmet är OS över för den 17-årige debutanten.

Nej, det blev inte alls den drömstart på karriärens första olympiska spel som Gråbo-bon Anita Östlund, tävlandes för Landvetter KK, hoppats på. 17-åringen missade redan i det första hoppet och skulle sedan även vara nere med handen i isen vid ett senare hopp, vilket också ger poängavdrag.

När programmet var avklarat hade 17-åringen svårt att hålla tillbaka känslorna och fick sedan se domarna ge henne 49,14 poäng, vilket är nära sju poäng sämre än hennes personbästa i det korta programmet som var hennes stora succéåk i EM senast.

Det innebär att Anita Östlund landade på 28:e plats av de 30 åkarna och bara de 24 bästa får åka de fria programmet. Där med är alltså OS över för Anita Östlund.