Linus Henriksson.

Vann svängig match – nu väntar topplaget

Innebandy

Vände 0–3 till 5–3, men det skulle krävas förlängning innan Pixbo kunde besegra Örebro – nu ställs laget mot stjärnspäckade Falun på bortaplan.

Pixboherrarna kommer att ta med sig den första perioden i hemmamötet mot Örebro för kommande matcher. Dock enbart som ett dåligt exempel.

Mölnlyckelaget kom inte alls ut som man ville och fick se gästerna rada upp målchanser. Två gånger skulle det också ge utdelning.

– Första perioden är usel. Så dåligt får det inte vara, säger Pixbotränaren Jonas Eliasson.

Örebro skulle också ta ledningen med 0–3 innan Pixbo vaknade – och då vaknade man ordentligt.

Fem raka kassar

Hemmalaget gick både ikapp till 3–3 och tog sedan även ledningen med både 4–3 och 5–3. Där såg det onekligen ut som att det skulle bli tre poäng till ”rävarna”.

– Vi stoppar blödningen där och kommer tillbaka riktigt bra. Sedan känns det surt att vi inte kan hålla ut och vinna på full tid. Vi misslyckas i ett powerplay och sedan gör de två mål mot oss, säger Jonas Eliasson.

Det var ändå Pixbo som drog det längsta strået i förlängningen när Linus Henriksson avgjorde matchen som slutade 6–5. Noterbart är också att blott 16-årige Filip Langer gjorde sin fjärde SSL-match för Pixbo Wallenstam och passade då även
på att göra sitt första mål
i den svenka högstaligan.

Under onsdagskvällen kommer Pixbo att ställas för ett rejält prov när endast tre matcher återstår innan det är slutspelsdags. Då väntar nämligen Falun på bortaplan.

– Det kommer bli en väldigt tuff match, men det känns bra att vi får den nu inför slutspelet och att vi nu hamnar i en match där vi är underdogs igen, säger Jonas Eliasson.

Till matchen är endast Tom Carlssons medverkan ett frågetecken då han dras med en förkylning.