Stephanie Boberg

Föll i derbyt – tog revansch

Innebandy

Pixbo föll lite förvånande i bortamötet med Warberg – då tog laget snabb revansch mot Västerås och nu närmar sig slutspelet med stormsteg.

Pixbodamerna har inte riktigt varit i slag den senaste tiden. Laget har haft svårt att få upp tempot i sina matcher och bjudit motståndarlagen på betydligt mer än man gjorde under höstdelen av säsongen.

Under fredagskvällen tog laget ett steg i rätt riktning på den fronten, men trots det kom säsongens fjärde förlust.

– Vi gör en bättre match och jag tycker att vi skapar mycket, men Warberg gör det riktigt bra defensivt. Det måste man säga, säger Pixbotränaren Per Tjusberg.

Warberg vände

Ja, för det var hemmalaget som, efter att Pixbo haft en 2–1-ledning halvvägs in i matchen, vände på tillställningen och till slut besegrade topplaget med 5–3 och säkrade sitt SSL-kontrakt till nästa säsong i samma veva.

– Vi sätter inte dit våra lägen, men det här var ändå ett steg i rätt riktning för oss nu inför slutspelet, säger Per Tjusberg.

Stephanie Boberg gjorde två mål i förlusten mot Warberg och Pixbobacken skulle få en huvudroll när hennes lag tog revansch efter förlusten mot Warberg i söndagens drabbning med Västerås.

Tvåmålsskytt igen

Boberg gjorde nämligen även där två mål i matchen som slutade 3–1 till Pixbo som nu ligger trea i SSL när en match återstår av grund-
serien.

– När vi förlorade mot
Mora kände vi att seriesegern skulle bli svår att nå. Sedan om vi slutar tvåa eller trea spelar inte så stor roll. Jag känner att vi är ungefär där vi vill vara inför slutspelet, säger Per Tjusberg.

I säsongens sista grund-
serieomgång ställs Pixbo mot Endre på bortaplan.