ARON MIKAEL SIK
Ingen undervisning. Samtliga lektioner ställdes in under måndagen då flertalet lokaler behövde repareras.

Inbrott och skadegörelse i centrum

Mölnlycke

Inbrott och omfattande skadegörelse på Vuxenutbildningens lokaler
– Jag blir bara så ledsen, säger verksamhetschefen Sofia Grebner.

Det var någon gång under helgen som Vuxenutbildningen på Långenäsvägen blev utsatt för inbrott och omfattande skadegörelse. Gärningsmännen hade krossat ett fönster med en gatsten på baksidan av byggnaden och tagit sig in. Därefter hade de gått i genom en stor del av lokalerna och krossat rutor och brutit upp dörrar och skåp.

– Jag skulle egentligen varit hemma och vabbat men blev inringd av vaktmästaren. Det är så tråkigt, vi bedriver en väldigt fin verksamhet här och jag begriper inte vem som gör sådan här. Vi insåg snart att vi var tvungna att ställa in undervisningen under måndagen, säger verksamhetschefen Sofia Grebner.

Teknisk undersökning

Polisens tekniker gjorde på måndagen en undersökning av brottsplatsen för att samla in spår.

– Vi fick med oss lite spår från platsen och vår förhoppning är nu att det ger utslag så att vi kan få fram en misstänkt gärningsman, säger förundersökningsledare Lennart Ronnebro.

Vad är det för spår?

– Det spelar ingen roll för allmänheten just nu, men det rör sig om teknisk bevismaterial. Men med lite tur får vi träff på det och då har vi chans att lösa detta, tillägger Lennart Ronnebro.

De krossade rutorna byttes ut under måndagen och enligt Sofia Grebner ämnade man öppna för undervisningen redan på tisdagen.