• Arkivbild: Anna Mattisson
    Förlorade. Martin Laanemets och hans Landvetter föll i Södercupsfinalen.

Landvetter förlorade finalen

Fotboll

Svenska ­cupen är ett minne blott för Landvetter IS. I lördags förlorade de med 2–1 mot Lindome GIF i finalen i Söder-
cupen.

En drömstart öppnade finalen på Lindevi IP för Lindome. Efter tio minuters spel satte en fristående Joakim Hall 1–0 för Lindome GIF efter ett anfall från högerkanten. Ett resultat som skulle stå sig in i andra halvlek.

Landvetter kämpade på för en kvittering, och det skulle löna sig. I matchens 58:e minut fick Landvetter frispark. Frisparken hamnade hos Efe Yildirim som var nära att trycka in den. Lindome-
målvakten Tim Månsson räddade, men på returen kunde Pedram Talebi sätta 1–1 för Landvetter. Glädjen skulle dock visa sig vara kortvarig.

Efe Yildirim drog på sig ett rött kort i den 72:e minuten efter att ha fått tag på en Lindomespelares nacke och dragit ner honom. En utvisning som upprörde Landvetter-
spelarna.

– Jag tycker att domaren höll en ojämn nivå. Det såg värre ut än vad det var. Det hade räckt med ett gult kort, säger Martin Laanemets, målvakt för Landvetter IS.

Avgjorde i 86:e

Tio minuter senare drog Lindomespelaren Anders Alö på sig ett gult kort. Och bara fyra minuter senare, i matchens 86:e minut, gjorde Lindomes Marcus Månsson 2–1 på ett inlägg från högerkanten.

Landvetter jagade en kvitte-
ring, men det enda man fick med sig var ett gult kort på Lindomes Eric Nohlgren i den 90:e minuten. Resultatet höll sig och Lindome vann med 2–1.

– Man är lite bitter och besviken. Jag tycker vi gör en helt okej match, särskilt andra halvlek. Vi hade bra koll på dem och vi var inne i ett bra skede fram till utvisningen. Den kom olägligt och det kan ha avgjort matchen, säger Martin Laanemets.

I och med förlusten blev det ingen upprepning på fjolårets final för Landvetter. Då vann man med 5–0 mot just Lindome och spel i Svenska cupen var ett faktum.