Lis ska jaga avancemang – med tunnare trupp

Fotboll

Helt nytt tränarteam, men också nytt tänk i storleken på truppen – då vill Landvetter vara med i toppen och slåss om en plats i division 2.

Förra säsongen blev en historisk sådan för Landvetter IS. Inte med anledning av seriespelet som inte alls gick som förväntat under våren, men däremot tog sig enormt mot hösten, utan för platsen i Svenska cupen och stormötet med IFK Göteborg.

Nu laddar klubben om för en ny säsong och det är framför allt på tränarsidan man gör stora förändringar. Morgan Johansson kliver av från tränarrollen och blir sportchef samtidigt som Stephan Engström, Johan Svensson och Dennis Ingman tar över. De två förstnämnda har anslutit tillsammans från Kungsbacka.

– Det kommer bli riktigt bra. Hela laget är utomlands på träningsläger just nu och sätter målsättningar och liknande inför säsongen, säger sportchefen Morgan Johansson.

Det har också hänt en del i truppen inför säsongen, men det är i första hand spelare som lämnat och då har Lis inte haft bråttom med att rekrytera nya spelare. Huvudanledningen – man vill lyfta upp yngre förmågor.

– Det finns för- och nackdelar både med att ha en stor trupp och en lite tunnare, men vi vill framför allt kunna lyfta upp våra egna yngre spelare och ge dem chansen så därför har vi valt att inte värva så mycket. Vi är 18 spelare plus målvakter i truppen, säger Johansson.

Målet är också att slåss i toppen av division 3.

– Vi ska upp. Så enkelt är det. Sedan har vi nytt tränarteam så om det händer den här säsongen eller längre fram får vi se, men vi ska absolut vara med där uppe, säger Morgan Johansson.