Pressbild
Tonsatt lyrik. Maja-Karin Fredriksson har tolkat och tonsatt dikter av sin favoritpoet Ebba Lindqvist i föreställningen "Jag begär bara havet".

Ny föreställning om Karin Boyes kompis

Mölnlycke

Poeten och författaren Ebba Lindqvist bodde i kommunen på 40-och 50-talet. Nu skildras hennes spännande liv i en ny föreställning.

Det är den Göteborgsbaserade musikern Maja-Karin Fredriksson som har tonsatt Ebba Lindqvists dikter och texter och i den nya föreställningen
”Jag begär bara havet” som kommer till Landvetter kulturhus på lördag.

Spännande liv

Ebba Lindqvist tillhör den så kallade 30-talsgenerationen av svenska lyriker och författare. Hon levde ett spännande liv och bodde i långa perioder utomlands, bland annat i New York, Libanon och Nairobi. I Sverige bodde hon i Varberg, Hindås och Landvetter, i det nu rivna Villa Örnnästet.

Stämningsfullt

Maja-Karin Fredriksson har arbetat med föreställningen sedan i höstas och den 16 februari släppte hon en EP med samma namn som nu utgör stommen i verket. Musiken beskrivs som stämningsfull och varm och för tankarna till den svenska progg­vågen på 70-talet. Föga förvånande är EPn producerad av det numera legendariska Nacksving studios i Göteborg.

Mellan låtarna framför Maja-Karin anekdoter och berättelser om Ebba Lindqvists liv och dikter.