Arkivbild: Adam Andersson
Max Wahlgren har öst in poäng för Pixbo den här säsongen och var så nära att bli poängkung i SSL i grundserien.

Pixbo sänkte AIK – kvartsfinalmotståndet spikat

Innebandy

En ruskigt stark tredjeperiod gjorde Pixbo till vinnare i grundseriens sista match – då står det klart vilka laget ställs mot i kvartsfinalen.

Pixbo Wallenstam har gjort sitt val av kvartsfinalmotståndare till årets slutspel och det kommer bli Mullsjö som står på andra sidan.

– Vi spelare fick skriva ned på ett papper vad vi tyckte, men det är Jonas (Eliasson, tränare) som gjort valet, säger Pixbospelaren Max Wahlgren.

Pixbo har drabbats samman med Mullsjö tre gånger den här säsongen och det har slutat med en 5–4-seger efter full tid, en 5–4-seger efter förlängning och en förlust med 6–2.

– De gillar det fysiska spelet och det kommer att bli tufft att möta dem, men det ska bli riktigt kul att det drar i gång, säger Max Wahlgren.

När grundserien nu är färdigspelad kan det konstateras att Pixboherrarna slutar på en tredjeplats. Den saken blev klar efter att laget besegrat AIK i den sista omgången på hemmaplan efter en ruskig avslutning.

Efter två perioder såg det inte alls ljust ut för Pixbo som låg under med 3–6.

– Vi går runt på mycket folk och får inte riktigt upp tempot. AIK har ingenting att spela för och får väl några mål som de kanske inte borde få, säger Wahlgren.

I den tredje perioden valde trots allt hemmalaget att gå ned på folk och det skulle ge en ordentlig effekt. Pixbo skruvade upp tempot och körde över AIK fullständigt i matchens sista tredjedel och vände till slut till en klar 9–6-seger.

– Man tänkte ju lite när de hade 6–3 att ”vad är det här”? Men när vi går ned på folk så är vi extremt mycket bättre än AIK, säger Max Wahlgren.

Wahlgren gjorde för egen del två mål och två assist i matchen och var så nära att bli poängligavinnare i SSL den här säsongen, men fick ge sig med en poängs marginal mot Storvretas Albin Sjögren.

– Det känns lite trist att inte få vinna. Samtidigt har jag varit i ledningen flest omgångar och han spelar tillsammans med fyra landslagsspelare och de har vunnit en rad matcher på slutet medans vi haft det lite tyngre. Det visar ju ändå att jag gjort en bra säsong, säger Max Wahlgren som bara har tre spelare som gjort fler poäng än honom själv i SSL under de tre senaste säsongerna.

Vad krävs från er nu när ni kliver in i slutspelet?

– Vi måste steppa upp. Vi har varit lite sämre på slutet och nu kommer det krävas att alla höjer sig en nivå. Försvarsspelet blir viktigt. Det blir ofta färre mål i slutspelsmatcher och har man bara ett bra försvar och släpper in lite mål kan man komma undan med att vinna någon match på lite tur och det behövs. Så det börjar bakifrån för vår del, säger Max Wahlgren.

Pixbo går in i kvartsfinalserien på torsdag.