• Bilder: Adam Andersson
    Philip Bringestedt och hans Pixbo föll mot Mullsjö även i match fem och säsongen är därmed över.
  • Jens Milesson gjorde tre mål i matchen mot Lindås. (arkivbild)

Säsongen över för Pixbo – efter jättedrama

Innebandy

Det skulle krävas ett straffavgörande i en minst sagt dramatisk match i Lisebergshallen, men där drog Pixbo kortaste strået och då är också lagets säsong över.

Pixbo Wallenstam är utslagna ur SM-slutspelet. Det tog slut i kvartsfinalen även i år för det rödvita Mölnlyckelaget när man till slut förlorade med 4–1 i matcher mot Mullsjö.

Efter att Pixbo vunnit det första mötet med 3–1 på hemmaplan blev laget mer eller mindre överkörda i match två, tre och fyra, men avgörandet skulle dock bli enormt dramatiskt.

Mullsjö var det starkaste laget inledningsvis och hade både ledningen med 3–1 och 5–3, men Pixbo vek definitivt inte ned sig. Charlige Sköld reducerade innan Martin Östholm smackade in 5–5 inför den tredje perioden.

Där fick Pixbo en smakstart när Max Wahlgren gjorde 6–5 i powerplay och efter en Mullsjökvittering så höll sig Wahlgren framme igen och gjorde 7–6 på ett friläge. Men än en gång hade Mullsjö svar på tal, kvitterade till 7–7.

– Ett av målen kan vi inte göra så mycket åt. Det tar på en killes bröst och går in. Det går inte att försvara sig mot. Det andra är för dåligt av oss. Det blir jämnt, men vi behöver ju stänga ner för att vinna, säger Pixbomålvakten Jon Hedlund.

Matchen gick sedan till förlängning och där skulle chanserna avlösa varandra. Jon Hedlund i hemmakassen stod för några enormt svettiga räddningar samtidigt som både Martin Östholm och Linus Henriksson (som för övrigt gjorde fyra poäng i matchen) var nära att avgöra. Mullsjö fick ändå den bästa möjligheten när man både fick en straff och powerplay i förlängningen utan att lyckas överlistan Jon Hedlund.

Det skulle bli straffar som fick avgöra tillställningen och där var Mullsjö starkast.

Gästerna satte alla sina fyra straffar samtidigt som Max Wahlgren, Jens Milesson och Daniel Calebsson missade sina. Den enda Pixbospelare som satte sin straff var Martin Östholm.

– Jag hade en jättebra känsla inför straffläggningen. Min upplevelse är att de var oerhört inlästa på mig. Vi lägger ett par straffar som är mindre bra, men samtidigt behöver man rädda minst hälften av straffarna i en straffläggning för att vinna. Jag behöver ta två-tre stycken och jag räddar ingen. Det är tomt just nu, säger Jon Hedlund.

Jens Milesson:

– Min straff är bedrövlig. Han är med hela vägen och det är aldrig nära att jag får en lucka, säger Milesson som kände att det var Pixbos match att vinna.

– Jag tycker vi förtjänar att vinna hela vägen. Vi gör en väldigt bra match. Det är tillfälligheter som avgör och nu känns det bara tomt. Det är ändå match två, tre och fyra som avgör det här, säger Milesson som har kontrakt med Pixbo Wallenstam även nästa säsong.

Pixbotränaren Jonas Eliasson efter uttåget:

– Jag är besviken och stolt på samma gång. Vi har taktpinnen idag och jag hoppas att de som kollade tycker att det var en bra match. Det kändes som att det här var vår dag. Det är tungt just nu, säger Jonas Eliasson som kommer att träna Pixbos herrlag även nästa säsong.

Fakta

Pixbo–Mullsjö

7–8 e.str

Målen, Pixbo: Linus Henriksson 2, Max Wahlgren 2, Martin Östholm, Charlie Sköld, Jens Milesson. Straffmål: Martin Östholm.

Matchserien: Pixbo faller med 4–1 i kvartsfinalen mot Mullsjö.

  • Adam Andersson031-98 50 67