Tack och adjö!

Krönikan

Vemod. Spänning. Nyfikenhet. Rädsla. Glädje. Känslorna prasslar omkring från alla håll medan skrivbordet städas, mappar flyttas och minnen sorteras på hög. För nästan tio år sedan hoppade jag in på ett föräldravik på Härryda-Posten. Nu är det dags att tacka för mig.

Jag minns så tydligt hur jag först steg in på tidningen. Jag hade letat mig fram till Råda torg där redaktionen låg då och trodde lite nervöst att jag blivit kallad på jobbintervju. I stället blev jag presenterad för kollegor och visad till mitt skrivbord och lunchrummet. Välkommen!

Sedan 2008 har mycket hänt. Redaktionen har flyttat till Badhusgatan, områden har byggts, kommunalråd bytts ut och Härryda kommun förändrats. Tonårsband jag intervjuat har vuxit upp, dragit på turnéer och släppt plattor.

Jag har mött alla möjliga och omöjliga människor, hamnat i sammanhang och fått insikter och förståelse för saker jag aldrig stött på om jag inte varit journalist. Jag har fått ta del av människors livsberättelser, sårbarheter, ilska, glädjestunder, vardagstankar och kamper. Jag har fått använda mina ord till att förstärka deras röster. Åkturer genom kommunen ger minnen vid varje bostadsområde.

Trots det har jag sagt upp mig och i dag mumsar jag avskedslunch och släpper taget om Härryda-Posten. Efter så lång tid är det helt enkelt dags att göra något annat, för att inte stagnera. Kanske finns det bara ett liv, då är det viktigt att ta vara på det.

Så: dags att kasta sig ut i det okända! Dags att fokusera på mitt eldkonstföretag, att styra upp cirkusläger, hålla skrivarkurser, hjälpa till att styra upp en barnlitteraturfestival och söka jobb som kultursamordnare eller projektledare (hör ni något så säg till!).
Målet är att bli en kulturtant när jag blir stor, att fokusera på kultur, mötesplatser och kraften i gemensamt skapande. Det blir super.

Tack till alla som jag mött under de här åren! Fortsätt höra av er till mina finfina kollegor. Lycka till med alla era drömmar. Det har varit en ära att få jobba för er,
Härryda kommuns invånare.