• Pressbild
  • Pressbild

Träffa hyllad serietecknare

Landvetter

Serie­tecknaren och författaren Louise Winblad har gjort succé med sina ärliga och komiska skild­ringar­ av småbarnsliv och vuxen­relationer. Nu kommer hon till Kulturhuset.

– Min nya bok handlar om hur kroppen förändras efter en förlossning, men jag tänkte prata mer om stress, press och hur vardagen funkar med småbarn, säger Louise Winblad.

Hon debuterade som seriebokstecknare 2016 med Hej hej vardag, som på ett humoristiskt och tankeväckande sätt skildrar vardagslivet med småbarn. Serieboken föregicks av ett ihärdigt skrivande på bloggen med samma namn, som hon fortfarande gör för Amelias räkning.

Varför är den här typen av böcker så populära just nu?

 Genom sociala medier, särskilt Facebook och Instagram kan folk visa upp en väldigt polerad bild av sina liv och det skapar ångest och frustration hos människor. Därför behövs det någon som visar upp en annan sida av ­livet, så det blir lite balans, det verkar som folk uppskattar det mycket, säger Louise Winblad.

Vad kommer du mer prata om på författarmötet?

Att man inte är ensam om att få saker att flyta på i vardagen, att det är både slitigt och tufft och härligt med barn på en och samma gång. Sen så tror folk att jag hatar vardagen och det stämmer inte alls. Jag gillar och behöver rutiner, min man och jag var föräldralediga en gång fyra månader i sträck och jag höll på att bli galen. Vardagen är så viktig för familjelivet.