Arkivbild: Adam Andersson
Oskar Adler.

Tråkiga sviten håller i sig för Pixbo

Innebandy

Sjunde matchen i rad utan seger efter full tid – då har Pixbo fortfarande läge att knipa tredjeplatsen när en omgång återstår.

Det såg inte det minsta mörkt ut när Martin Östholm smackade in 4–2 efter en blixtsnabb kontring och väggspel med Linus Henriksson i slutet av den första perioden när Pixbo gästade Sirius i helgen.

Men det var inte Mölnlyckelagets dag trots allt.

Hemmalaget kom tillbaka och gjorde inte minst tre baljor i den andra perioden.

– Vi går ned oss i andra och lyckas inte få upp energin. Jag vet inte riktigt vad som händer där, men det kanske blir så när vi redan är klara för slutspel. Samtidigt vill vi ju nå tredjeplatsen, säger Pixbomålvakten Oskar Adler.

Sirius fortsatte trumma på även i den tredje perioden och vann till slut matchen med relativt klara 9–6. Det innebär att Pixbo inte tagit en trepoängare på sina sju senaste matcher.

– I början red vi lite på vågen att lagen underskattade oss. På slutet har vi inte kunnat göra det på samma sätt, men vi har ändå visat stark moral och tagit många matcher till förlängning och vunnit där, säger Oskar Adler.

Den 23-årige målvakten har fått sparsamt med speltid den här säsongen till förmån för Jon Hedlund. Mot Sirius kastades han in mellan stolparna, men fick inte den fullträff han hoppats på.

– Jag har väl inte riktigt tagit chansen de gånger jag fått den. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Det kändes väldigt bra på försäsongen och träningsmatcherna gick riktigt bra. Sedan när jag väl spelat har det gått in och någon boll och sedan har vi inte stoppat blödningen, säger Adler.

Har det varit svårt att komma in i det när matcherna kommit så sporadiskt för dig?

– Ja, så är det.

I grundseriens sista omgång ställs Pixbo mot redan nedflyttningsklara AIK och poäng i den matchen kan göra att laget slutar trea när grundserien sumeras.